Canan Kaftancıoğlu'na siyaset yasağı! Yeniden 'muhtar bile olamaz' dönemi mi?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Hapis ve siyaset yasağı geldi” haberini okuduğum an bugün bir gazete yöneticisi olsam buna ne başlık atardım diye düşündüm.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Hapis ve siyaset yasağı geldi” haberini okuduğum an bugün bir gazete yöneticisi olsam buna ne başlık atardım diye düşündüm.

Bundan 25 yıl önce İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’a, okuduğu bir şiir nedeniyle,  hapis ve siyaset yasağı geldiğinde, başında olduğum Hürriyet gazetesinde tek sütunluk bir başlık atmıştım:

“Muhtar bile olamaz…”

Bunu söyleyen biz değildik. Dönemin en yüksek yargı organlarından birinin başındaki insandı. Adının verilmemesi kaydıyla söylemişti.
Başlık hukuken doğruydu.
Çünkü siyaset yasağı demek, artık hiçbir kamusal göreve seçilememek anlamına geliyordu. Yirmibeş yıl sonra bugün, geriye baktığım zaman ise gördüğüm manzara şu:

-“Başlık hukuken doğruydu, ama toplumun ruhunun ve hayatın akışının tamamen tersineydi. “Zamanın ruhunu” okuyamamıştım.

Hukuken doğru olan bu başlığı aradan geçen 25 yıl öylesine ağır tekzib etti ki, sanırım bütün medya tarihinin kollektif hafızasına kazındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.836 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.564 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.936 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum