Ben yapay zeka dinlerken Cumhurbaşkanı ne diyordu

23 Ekim 2018 günü Google’ın Londra merkezinde “AI”, yani “yapay zekâ”nın bugün geldiği noktayı konuşurken, telefonuma durmadan WhatsApp mesajları yağıyordu.Çünkü tam o saatte...

23 Ekim 2018 günü Google’ın Londra merkezinde “AI”, yani “yapay zekâ”nın bugün geldiği noktayı konuşurken, telefonuma durmadan WhatsApp mesajları yağıyordu.

Çünkü tam o saatte, bütün dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kilitlenmişti.

O da Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlenen vahşi cinayetin en ince ayrıntılarını anlatıyordu.

WhatsApp’tan gelen cümlelerin hemen hepsi bu olay hakkında bildiğim şeylerdi.

Ancak bu konuşmanın bir bölümü vardı ki...

İşte onu kaydettim.

Ve bugün yazıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak, bu olayın neden böylesine sıkı bir takipçisi olduğumuzu kelimesi kelimesine şu cümlelerle anlatıyordu:

“Diğer taraftan Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan vatandaşı sıfatı yanında dünya çapında tanınan bir gazeteci olması bu konuda bize uluslararası bir sorumluluk da yüklüyor. Türkiye kendi egemenlik hakları yanında uluslararası toplum adına insanlığın ortak vicdanının temsilcisi olarak da bu meselenin takipçisidir.”

İşte bu cümleler telefonuma düştüğü an, bana “yapay zekâ”yı anlatan uzmanı bir an için unuttum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.565 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.938 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar