Bakın o gün o bayrak niye göndere çekilmiş

HANİ herkes soruyor ya...“Barzani Türkiye’ye geldiğinde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na Kürdistan bayrağını niye çektiniz...” * Cevabı geldi. Hem de bugünlerde iktidarın en...

HANİ herkes soruyor ya...
“Barzani Türkiye’ye geldiğinde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na Kürdistan bayrağını niye çektiniz...”

*

Cevabı geldi.

Hem de bugünlerde iktidarın en büyük destekçisi gazetenin en ateşli iktidar yanlısı yazarından.

*

Adı Fuat Uğur...

Adı “Kürdistan 24” olan bir Kuzey Irak televizyonuna konuşuyor.

Bakın İstanbul’da havaalanına, Ankara’da Başbakanlığa çekilen Kürdistan bayrağı için ne diyor:

*

- “Kürdistan bağımsız olması gereken bir ülke, Irak Anayasası, merkezi hükümetin anayasasıyla da zaten özerk bölge olarak tanımlanan, parlamentosu olan, cumhurbaşkanı olan, başbakanı olan bir özerk bölge deniliyor.”

- “Ben Türkiye’nin de adım adım buna yaklaşan bir tavır içinde olduğunu görüyorum.”

- “Kürdistan bayrağının asılması bunu tanımanın ön adımı olmak durumundadır. Çünkü Kuzey Irak diye tanımladığımız Kürdistan cumhuriyeti bana göre bir bağımsız devlet gibidir ona göre davranıyoruz zaten.”

*

Ve en vurucu cümleyi en sona bırakmış:

- “Kürdistan Cumhurbaşkanı Barzani’nin, Türkiye’de ağırlanmasına, Kürdistan bayrağının asılmasına karşı olanlar aslında köken itibariyle Kürt düşmanıdır.”

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.565 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.938 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar