Amerika'da gece yarısı Türkiye'de sabah vakti

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece...Biz Avrupa’da uyurken Amerika Birleşik Devletleri’nde ilginç bir gelişme oldu...New York Times gazetesi internet sitesine ortalığı altüst eden bir haber koydu. Buna göre...

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece...Biz Avrupa’da uyurken Amerika Birleşik Devletleri’nde ilginç bir gelişme oldu...

New York Times gazetesi internet sitesine ortalığı altüst eden bir haber koydu.

Buna göre, Facebook’un dijital güvenlikten sorumlu kişisi, şirketin kurucusu Mark Zuckerberg ve COO’su  Sheryl Sandberg’e gelip Facebook’un güvenlik sisteminde zaaf bulduğunu ve buradan sahte haberlerle seçimlerin etkilenebileceğini söylemiş.

Ancak her iki yönetici de bunu önemsememiş.

Haberde asıl ilgi çekici ayrıntı başkaydı.

Gazeteye göre Sandberg, Trump’a yakın bir araştırma ve halkla ilişkiler şirketine bir iş ısmarlamış.

Şirketten Rusya’nın Hillary Clinton aleyhindeki sahte haberlerle Amerikan seçimlerini etkileme çabasına alet olan Facebook’u eleştiren Açık Toplum Vakfı aleyhine kamuoyu oluşturmasını istemiş.

Bu haberin patlaması üzerine Soros’un Açık Toplum Vakfı Başkanı Patrick Gaspard gece yarısı Sheryl Sandberg’e açık bir mektup yazarak onu ağır biçimde eleştirdi. Sandberg de dün gece kendisine yönelik bu suçlamaların ve New York Times’ta çıkan haberin doğru olmadığını söyleyen bir açıklama yaptı.

ABD’de liberal ve demokrat çevreleri ayağa kaldıran bu gelişme olurken Türkiye de dün sabah Açık Toplum hareketine yakın 20 kişi hakkındaki gözaltı kararı haberiyle uyandı.

Soros geçtiğimiz aylarda verdiği bir mülakatta, fikirlerinin yenildiğini, tam aksine dünyanın otoriter bir döneme girdiğini açıklamıştı. New York’taki ve Türkiye’deki olay arasında bir ilişki yok.

Ama görünen o ki, Soros’un Açık Toplum hareketi, ABD ve Macaristan’dan sonra Türkiye’de de gelecek açısından çok önemli bir tartışmanın merkezi olacak.

SABAH EVDEN TOPLAMALAR KÖTÜ ŞEYLER HATIRLATIYOR

BU insanların hepsi öğretim üyesi ve aydın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.834 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 276 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.561 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.933 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.044 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar