Star Yazarı Ersoy Dede: ‘’Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Yarışından Vazgeçebilir’’

Her fırsatta 'erken seçim' talebini gündeme getirdikleri halde hâlâ daha ortak aday konusunda kendi kitlesini tatmin edecek bir açıklama yapamayan 'Millet İttifakı' bileşenleri bambaşka bir oyun kurma derdinde…

Her fırsatta 'erken seçim' talebini gündeme getirdikleri halde hâlâ daha ortak aday konusunda kendi kitlesini tatmin edecek bir açıklama yapamayan 'Millet İttifakı' bileşenleri bambaşka bir oyun kurma derdinde.

Önceki gün BBC'de bir Gelecek Partisi analizi vardı. O analizde Ahmet Davutoğlu'nun, Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında adeta mekik dokuduğu anlatılıyor ve sonuç olarak da yeni bir ittifak modeli üzerinde çalışıldığına vurgu yapılıyordu. Öyle ya. Kılıçdaroğlu, isterse Akşener ile kendisi görüşemez mi? Neden Davutoğlu bu görüşmelere aracılık ediyor ki? Çünkü Akşener de Kılıçdaroğlu da bir numaralı koltuğu hedefleyerek plan yapıyor. Dolayısıyla da burada işler; 'Peki ama adayınız kim?' sorusunda tıkanıp kalıyor. Diğer hiçbir şey gündem olmuyor.

Oysa CHP de İYİ Parti de 'sistem değişikliği' gibi radikal bir teklifle gidiyor 2023'e. Ama öyle kötü bir stratejileri var ki, sokakta tek konuşulan şeyler; 'İmamoğlu'nun önü mü kesiliyor', ' Mansur Yavaş'a ayıp ediliyor', 'Kılıçdaroğlu kendi PR'ını yapıyor', 'CHP'nin evlatlarını dışarda bırakıp ithal aday getirecekler' gibi şeyler... Kimsenin model falan konuştuğu yok. Bu sıkıntının da farkındalar fakat açmaza düşmüşler, tutup çıkaran yok. İşte tam bu noktada siyasi hayatı boyunca yaptığı en iyi iş 'danışmanlık' olan Ahmet Davutoğlu imdada yetişiyor. Evet, Davutoğlu bir siyasi hareketin lideri olarak değil tamamen danışman tavrıyla mekik diplomasisine başlamış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 81 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 192 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 109 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.957 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar