Neden gitmek için çan atıyorlar sizce?

Washington Portakalı ekrandan parmağını sallayarak sitem ediyordu gidenlerin ardından; “Bazılarını memnun edememişiz galiba.. Bu ülke sizin hayatınızı kurtardı. Sizin, eşinizin, çocuklarınızın hayatını kurtardı..” diyordu..

Anlamadım ki.. Geldiklerinden beri ‘gitsinler’ kampanyası yapan Portakal ve diğer tüm turunçgiller, şimdi insanlar kendilerine başka çıkış yolları arıyorlar diye neden sinirleniyor? Gelmesinler diye etmediklerini bırakmamışlardı. E gidiyorlar işte. Hatta gidemiyorlar bile. Bir bilinmeze sürükleniyorlar. Yeni ve belki de sonu faciayla bitecek bir maceraya yelken açıyorlar. Ama Portakal ve türevleri hâlâ memnun değil. “Bu ülke sizin hayatınızı kurtardı” diyor. Şu kibire bakın hele.. Şu enaniyete.. Ee? Hayatını kurtardığınız o insanın, günün sonunda ne yapmasını istiyordunuz?

***

Neden gidiyor mülteciler? Hiç düşündünüz mü? Portakal’ın istediği gibi minnettar olup Fo

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.966 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar