Millet İttifakı dağıldı, şimdi yeni yol haritası çiziliyor

Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede'nin bugünkü (24.02.2022)’’ Millet İttifakı dağıldı, şimdi yeni yol haritası çiziliyor ‘’ başlıklı yazısı.

CHP ile İYİ Parti'nin kurdukları, HDP'nin de destek verdiği ittifak artık yok... Hani haberler çıkıyordu ya sürekli; 'Millet ittifakı çatırdıyor' vesaire diye. Hah işte o çatırtılar büyüdü büyüdü ve artık ittifak üç yerinden parçalandı... İlk ve en önemli hatta temel kırılma, HDP'nin, İYİ Parti için; 'O oturdukları koltukları bize borçlular' çıkışıydı.

Bu başta Meral Akşener olmak üzere, İYİ Partililerin ödeyebilecekleri bir diyet değildi. Bunu kendileri de, HDP de, İYİ Parti'ye ve onun işaret ettiği adaya oy veren seçmen de çok çok iyi biliyordu. Artık HDP, İYİ Parti için taşınması güç bir bagaja dönmüş durumdaydı.

Her seferinde Meral Akşener, ''...APO'nun heykelini ne zaman dikeceksiniz?...'' sorusuna muhatap olmaktan bunalmıştı. Sadece ortak hedefe dönük teknik bir iş birliği istiyordu. Parlamenter sisteme dönüş programını hayata geçirip, hedefi bu olan partilerle birlikte hareket etmek... Ama bunun da bazı şartları vardı elbette...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.963 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 244 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar