Kürtçe ile kimsenin bir derdi yok!

Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede'nin bugünkü (03.02.2022)'' Kürtçe ile kimsenin bir derdi yok!'' başlıklı yazısı.

Taksim'de Kürtçe müzik yapan bir grup, izleyicisi tramvay yolunda ezilmesin diye uyarılınca; "Dilimiz polis tarafından yasaklanıyor" yaygarası yeniden başladı. Ambulansın peşine takılan taksi şoförü gibi fırsatı değerlendirmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hemen "özgürlük" mesajları vererek puan toplama derdine düştü. "... Bu ülkede yaşayan her vatandaşımız kendi dilinde türküsünü de söyler, şiirini de okur. Nokta. Tartışmaya gerek yok. 21. yüzyıldayız..." dedi. Fakat çok geçmeden anlaşıldı ki yaşanan karmaşa, tam da İBB'nin müzik yapanlar için belirlediği noktalar yüzündenmiş. İstanbul Emniyeti'nin yaptığı açıklamayı dikkatle okuyanlar detayı görecektir. Deniyor ki açıklamada; "...Belirlenen alanlar dahilinde her türlü ve her dilde müzik yapmak serbest."

Aslında herkes her şeyin farkında da, neyse... Biz bu tartışmaları yaptık ve bitirdik. Bir daha açılmamak üzere toprağa gömdük. İyi de o halde, Taksim'de ne oldu? İkaz edilen grubu dinleyenlerin sayısı çok olunca ambulansın kullanacağı yol ve tramvay rayları kapandı. Polis de çemberi biraz daha daraltın diye uyardı grubu. Aslında dinleyicileri de uyarabilirdi sadece. Ama grup belki bir kaç metre daha ileriye gidip müziğini daha geniş bir alanda icra ederse sorun kökünden çözülebilirdi. O yüzden müzisyenlerin yanına gidildi. O "özgürce" müzik yapılabilecek yerlerin denetimi de, müzik için özgürlük isteyen İmamoğlu'nun yönettiği İBB'de yani. Bunun altını da çizelim. Gazi Meclis'i panayıra çeviren döpiyesli PKK'lıların protesto etmek için Kürtçe türkü söyledikleri bir ortamda hesap sormaları gereken kişi İçişleri Bakanlığı değil, ittifak ortakları İstanbul Belediyesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 81 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 193 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 110 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.957 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum