Kışı geçiririz de yediğimiz ayazı unutmayız

Koronavirüsle mücadelenin ilk gününden beri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, gerek tasarruf ve mevduat sahiplerini gerekse sektör temsilcilerini rahatlatacak adımları arka arkaya nasıl attığını görüyorsunuz değil mi?

Özellikle kamu bankaları üzerinden sağlanan kolaylıklar, bir paket yetmediğinde açıklanan ilave tedbir paketleri ortada. Ve kamu bankaları bu süreçte, değil elini gövdesini taşın altına koyarak topyekün mücadeleye azami oranda katkı sunmanın gayretinde. Peki ya özel bankalar?!..

***

İşadamlarının şikayetlerini okuyunca kanım dondu. İnanamadım. Bazı işadamı dostlarımı arayıp teyit aldım. Özel bankaların; esnafa, sanayiciye, üreticiye, kobilere çektirdiği eziyet, anlatılacak gibi değil..

Başkan Erdoğan ilan edince, “Ekonomik istikrar paketi”ne destek sözü veren bankalar, iş icraata geldiğinde yan çiziyor. İşadamları, likit sorununu çözmek için kapılarını çaldıkları bankaların karşılarına çık

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.965 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar