İnce'nin Talepleri Sızınca Kılıçdaroğlu Konusunu Bile Açmadı

Millet İttifakı siyasetinde Muharrem İnce’nin artık anahtar öneme sahip olduğu yorumları yapılıyor..  Kılıçdaroğlu’nu çeşitli nedenlerle eleştiren CHP seçmenine hitap ettiği için...

Millet İttifakı siyasetinde Muharrem İnce’nin artık anahtar öneme sahip olduğu yorumları yapılıyor..  Kılıçdaroğlu’nu çeşitli nedenlerle eleştiren CHP seçmenine hitap ettiği için ilk turda Millet İttifakı’nın oylarını böleceği yorumları yapılıyor.. Eğer Muharrem İnce aday olmazsa, bugün ona oy vermek isteyenlerin otomatik olarak Kılıçdaroğlu’na döneceği var sayılıyor..
**
İşte bu tezlerle Kılıçdaroğlu-İnce buluşması gerçekleşti.. Buluşma öncesi iyi/kötü bu konuların konuşulacağı tahmin ediliyordu. Oysa her iki partiye yakın kaynaklardan da teyit ettim ki bu mesele konuşulmamış bile.. Seçim öncesi klasik konular üzerine konuşulmuş.. Sandıklara sahip çıkılması, seçim güvenliği vs.. Peki ama neden?..
**
Bana ulaşan bilgilere göre,  Kemal Kılıçdaroğlu zaten Muharrem İnce ve ekibine bir teklif planlamadı. Eğer İnce tarafından bu yönde bir beklenti dile getirilseydi de o zaman da yetkili kurulları adres gösterecekti..  Nitekim hiçbir türlü beraber hareket etme konusu gündeme gelmeyecekti yani.. Fakat gelebilirdi de. Yani siyasette her türlü ihtimale kapılar her zaman açık olduğu için makul talepler yerine getirilebilirse müzakere etmenin önünde bir engel de yoktu.

Ancak tam da buluşma öncesi Muharrem İnce cephesinden beklentilere ilişkin sızmalar oldu.
İnce’nin temel iki talebi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.967 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar