HDP'ye bakanlık verilebilir mi verilemez mi?

Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede'nin bugünkü (22.09.2022)''HDP'ye bakanlık verilebilir mi verilemez mi?'' başlıklı yazısı.

CHP'nin etkili isimlerinden Gürsel Tekin'in, ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözünün artçı şokları devam ediyor. Bu çıkış kuşkusuz partide ciddi bir rahatsızlığı da beraberinde getirdi. Fakat doğru anlaşılsın isterim. Rahatsızlık, sözün muhtevasından yahut manasından kaynaklanmıyor. Menfi/müspet bu meselenin dillendirilmesi rahatsızlığa yol açmış durumda. CHP istiyor ki HDP hep olsun ama adı hiç anılmasın. HDP seçmeni bilsin ama gerek partinin ulusalcı tabanı gerekse milliyetçi müttefikleri görmesin.. Kılıçdaroğlu, senelerdir bu örtülü ittifakı; ''daha evvel HDP'ye oy veren seçmenin bugün bize oy vermesine neden itiraz edelim'' diyerek yürütüyordu. Fakat artık mızrak çuvala sığmıyor. HDP ittifakın ilan edilmesini ve sonrasına ilişkin planların net bir şekilde belirlenmesini istiyor. 2023 işte tam da böyle bir kırılma noktası olacak. CHP, HDP'ye ya 'tamam' diyecek ya da 'devam'... Ve Gürsel Tekin, bir anlamda bu süreci hızlandıracak o stratejik hamleyi yaptı sadece.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.965 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar