Ekrem İmamoğlu'na operasyon içeriden mi yapıldı?

Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede'nin bugünkü (27.01.2022)''Ekrem İmamoğlu'na operasyon içeriden mi yapıldı?'' başlıklı yazısı.

İstanbul'da binlerce aracın yollarda kaldığı, on binlerce insanın geceyi sokaklarda geçirdiği gün Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıda misafir ağırladığı fotoğraflar çokça konuşuldu. Elbette üzerine konuşulacak çok ayrıntı var. Fakat herhalde en çarpıcı olanı, İmamoğlu'nun da en çok merak ettiği kısmı, mazruftan ziyade zarf kısmı olmalı, değil mi? Yani o fotoğrafları kim çekti ve kime servis etti?

Bakın CHP'nin 18 yıllık genel başkanı Deniz Baykal'ın nasıl gönderildiği hiç çıkmasın aklınızdan. CHP siyasetini dizayn eden servislerin nasıl çalıştığını anlatması bakımından çok önemli bir referans. Genel Sekreter Önder Sav, o tarihe kadar tam kadro Baykal'ın arkasında tuttuğu delegasyonu bir gecede Kılıçdaroğlu'na geçirmedi mi? Baykal'ın arkasından sadece Savcı Sayan ağladı hatırlayın.. Bir gün öncesine kadar aday olmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu bir gün sonra kendini genel başkanlık koltuğunda buldu. Öyledir bu işler. Daha çok yeni. CHP'nin kendi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için, kendi kanalları Halk TV'ye 'fazla göstermeyin' talimatı verildiğini, bizzat kanalın genel yayın yönetmeni açıkladı. Daha ne olsun?

Bakın bakın. Manzaraya iyi bakın. İstanbul'da afet durumu var. Üniversiteler, Valilik arka arkaya tedbir kararları açıklıyor. Ki Başkan da farkında aslında İstanbul'un durumunun. Gideceği restoranın önüne kar küreme aracı yollamış olmasından belli. Apaçık İstanbul'da alarm verilmiş durumda yani. Bu şartlarda; Başkan balıkçıda misafirlerini ağırlıyor, sözcüsü de kayak tatilini geçirdiği Alpler'deki otelinden twit atıp, hizmet bekleyen seçmene 'troller' diye hakaret ediyor. Ne Başkan'ın sözcüsü tatilini ertelemiş ne de Başkan da balıkçı randevusunu iptal etmiş. Nereden baksanız skandal. Ama her ikisi de uyanık olsun diye hatırlatıyorum, birisi kasten onlara bu hatayı yaptırdı. Zamanında ve yeteri kadar tuzlama yaptırmayan da kışla mücadele araçlarına zincir taktırmayan da Murat Ongun'a, 'git sen gözün arkada kalmasın, biz hallederiz buraları' diye de, Başkan'ın balıkçıdaki fotoğraflarını servis eden de aynı merkez.

Hadi daha açık söyleyelim. Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener ile birlikte hareket etmesinden rahatsız olan Kılıçdaroğlu düğmeye bastı. Aslında erken olduğunu düşünüyordu. Ama fırsat önüne altın tepside geldi. Geçmiş tecrübelerden hareketle, böylesi bir afet durumunda İmamoğlu'nun çığ altında kalabileceğini değerlendirip operasyonu başlattı. Gelin üç gündür devam eden tartışmalarda CHP'nin Genel Başkanı ve İstanbul İl Başkanı nasıl tavır almış, kendiniz bakın. Sahip çıkmışlar mı belediye başkanlarına? Algı yeterince tahkim edildikten sonra yani bugün ve ilerleyen günlerde destek açıklaması yapabilirler fakat bade harabül Basra.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 81 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 193 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 111 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.957 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar