Bir Devrim'in dikenli yollarında devrimci Erdoğan

TOGG'un Las Vegas'taki teknoloji fuarında lansmanı yapıldığında bildik çevrelerden aynı itirazlar yükseldiğini gördüm. ''Tamamı yerli miymiş bunun?'', ''Daha önce de yerli araba şu tarihte yollarda...

TOGG'un Las Vegas'taki teknoloji fuarında lansmanı yapıldığında bildik çevrelerden aynı itirazlar yükseldiğini gördüm. "Tamamı yerli miymiş bunun?", "Daha önce de yerli araba şu tarihte yollarda demiştiniz, bu da fos çıkacak", "Yerli-milli diyorsunuz da asgari ücretli bu arabayı alabilecek mi?", "Bu macera için kaç aile zengin edildi?"... Ve daha, hemen aklıma gelmeyen bir ton deli saçması itiraz. Elbette tüm bu sorulara ve çok daha fazlasına bin defa yanıt verildi. Dinlemeye gönlü olan varsa bin defa daha da anlatılır kuşkusuz. Fakat hepimiz farkındayız ki, dert o değil. Tasması yabancı servislerin elinde olan fonlu gazeteciler, bugünlerde görevlerini yerine getiriyor. Onlar bizim güç sahibi olmamızı engellemek üzere kamuoyu oluşturmak için maaşa bağlanmış elemanlar. Ne yapacaklardı sanki, dünya çapında bir markanın doğumuna alkış tutacaklarını mı sanıyordunuz?

Değerli dostlar, hiç lafı eğip bükmeden söyleyeceğim. Kim ki TOGG'un itibar kaybetmesi için saçma sapan yorumlar yapıyorsa o bu topraklara ait değildir. Alınan alınsın, gücenen gücensin.

"Tamamı yerli miymiş?" Hangi markanın ürettiği arabanın, uçağın, buzdolabının bütün parçaları o ülkeye ait ki? Yerli olan markadır marka. Ünlü Fransız markası Renault'nun motorunu kullanan Mercedes, Alman olma özelliğinden bir şey kaybediyor mu? Peki Fransız Renault, Alman Mercedes'la paylaştığı o motorları kendi mi üretiyor? Değil. O da Japon Nissan'dan alıyor. Bu gereksiz eleştirilerin nedeni başka yani. Haa bu arada, elbette üretimde de %100 yerlilik ana hedef olmalıdır, olacaktır da. Ama kimse kusura bakmasın da, bu ülkede 100 sene boyunca üretim yerine montaj desteklendi ve bazı aileler bu işten güzel para kazandılar. Ülke fakirleştikçe onlar zenginleşmeye devam ettiler. Bu düzen de Elhamdülillah yıkılıyor artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.965 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar