İstanbul’da AK Parti - MHP İttifakı

Yöntemde yaşanan zorlanma sebebiyle rafa kaldırılan AK Parti - MHP yerel seçim işbirliği bugün yeniden kuruluyor.. Hayırlı olsun.. Öyle anlaşılıyor ki, iki parti, başta İstanbul Büyükşehir olmak...

Yöntemde yaşanan zorlanma sebebiyle rafa kaldırılan AK Parti - MHP yerel seçim işbirliği bugün yeniden kuruluyor.. Hayırlı olsun.. Öyle anlaşılıyor ki, iki parti, başta İstanbul Büyükşehir olmak üzere kilit bir kaç bölgede ortak aday gösterecek.. AK Parti’nin İstanbul adayı olağanüstü bir şey olmazsa Binali Yıldırım gibi görünüyor.. Başta Sayın Bahçeli olmak üzere MHP’nin Binali Bey’e her dönemde olumlu yaklaştığını söylemeye gerek yok.. Seçmen nazarında ise her yönüyle algısı pozitif.. Ayrıca İstanbul’un; gemisinden trenine, köprüsünden yoluna her santimetrekaresinde Binali Bey’in imzası var.. Yarış burada başlamadan bitmiş demektir.. Diğer kentlere gelince.. Mersin, Adana, Manisa, Balıkesir, Antalya ve daha da önemlisi Ankara ve İzmir’e hangi parti hangi isimle gidecek, bu haftasonuna kadar bunları göreceğiz.. Özellikle Ankara ve İzmir’de büyük sürpriz yaşanabilir, hazır olmak lazım.. 

 

CHP’nin ittifak arayışları ayağına dolaşmak üzere…  

Hani romantik komedilerde olur ya.. Evli olduğunu söylemediği sevgilisiyle beraberken eşine yakalanır adam.. Hem sevgilisi hem de eşi terk eder.. Bir gün önce hayatında iki kadın birden varken bir anda yapayalnız kalıverir.. İşte CHP için yaklaşmakta olan fırtına tam da böyle.. Ön bahçede İyi Parti ile flörtleşirken arka kapıdan eve gizlice HDP’yi alması bütün ittifak trafiğini yerle bir etmiş durumda.. Şimdi haklı olarak HDP diyor ki; ‘Sen bizden Ümit Özdağ’a mı oy vermemizi istiyorsun?..’ Aynı şekilde İYİ Parti de merak ediyor; ‘Yoksa biz Sırrı Süreyya Önder için mi kampanya yapacağız?..’ Ne zor, gizli kapaklı işler çevirirken yakalanmak.. 

  

Dolaşıma sokacağınız isimler bari akla yatkın isimler olsun  

Ortalıkta ‘şunun ismi kesinleşti’ yahut‘şurada şu isim aday yapılacak’ türü haberler dolaşıyor.. İnanmayın.. Kimin ne hesabı olduğunu bilemezsiniz.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 81 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 192 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 107 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.957 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar