Katar mı? BOP’çularla Arap ‘popçu’ların dansı...

Daha dün Araplar Trump’la kılıç dansı yaptılar: Senaryoyu yazan BOP’çular, ABD ve İngiltere, Avrupa “doğal ortaklar”. Rusya ise Sovyetler Birliği dağılınca sisteme zorunlu olarak katılıp...

Daha dün Araplar Trump’la kılıç dansı yaptılar: Senaryoyu yazan BOP’çular, ABD ve İngiltere, Avrupa “doğal ortaklar”.
Rusya ise Sovyetler Birliği dağılınca sisteme zorunlu olarak katılıp “enerji ekonomisini” ayakta tutmaya çalışırken oyunun bir parçası olmuş.
Çin ve Hindistan İpek Yolu’nu ŞİÖ ile besleyerek, “hızla yükselen küresel, rekabetçi konumunu” ayakta tutmaya çalışıyor.
BOP’çuların 1990 sonrası yazdığı yeni senaryo bir bir uygulanıyor. 80’lerde İran ve Irak’ı savaştırarak büyük operasyon yapan güçler, 1991 Kuveyt’in, 2003 Irak’ın işgali ve Arap Baharı(!) ile Afganistan’dan Libya’ya ortalığı kan gölüne çevirdiler. Hitler’in Yahudi katliamından daha büyük bir vahşet. BOP’çular utanmadan “demokrasi adına”(!) dediler. Emrindeki “Popçu”lar ise “din adına” diyerek insanları ya faşist baskı altına aldılar ya da din adına katlettiler.

Trump mı?
Trump gelince işler daha da hareketlendi. “Kapitalist bezirgânların din bezirgânları ile işbirliği” basamak atladı: Ortadoğu’ya, “Popçu”lara daha fazla silah satışı, daha fazla ölüm: Bölge ülkelerinde daha güçlü faşizm, daha fazla dincilik birbirini tamamlar hale geldi.
Aynen kendi yarattıkları IŞİD sayesinde Kuzey Irak ve Suriye’yi işgal ederek yeni bir “Popçu” olarak Kürdistan’ı kurmaları gibi.
Arap Baharı diye ürettikleri canavar “Arap cehennemine” dönmüş durumda. Bahreyn, Irak, Suriye, Yemen, Mısır, Libya paramparça olmuşlar. Şimdi sırayı Türkiye ve İran’a getirmek istiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sansür, demokrasi ve araçlar 18 Ekim 2022 | 178 Okunma Devlet olmanın nitelikleri 11 Ekim 2022 | 190 Okunma Örtülü iç savaş mı? 04 Ekim 2022 | 249 Okunma Başarı mı, yoksa ... 27 Eylül 2022 | 93 Okunma Türkiye’nin stratejik konumundaki çelişkiler 20 Eylül 2022 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar