Ey muhalefet, herkesin bildiğini söylemek yetmez...

- Herkes her şeyin “fiilen yaşayarak farkında”, ama bütün bu olağanüstü olumsuz gidişe karşın hiçbir şey yapılamıyor.

- Herkes her şeyin “fiilen yaşayarak farkında”, ama bütün bu olağanüstü olumsuz gidişe karşın hiçbir şey yapılamıyor.

- Bireyler, “yani vatandaş” işsizliği, açlığı, baskıyı yaşıyor: AKP’ye oy verenlerin çok büyük çoğunluğu dahil, ama olumsuzluklar yine de sürüyor. Siyasal parti liderleri “gerçekleri dile getiriyorlar”: hiç gerek yok aslında, vatandaşın çok büyük çoğunluğu, aydınlar, demokrasiden yana tavır koyanlar “eziliyorlar”, ama yine gidişat aynı.

- Neden mi sonuç alınamıyor, çünkü vatandaş sadece “sandık demokrasisi” ile yönetiliyor. 3-4 yılda bir sandığa gidiyor oyunu veriyor. Ya da son İstanbul seçimlerinde olduğu gibi “İstanbullunun çoğunluğunun isteklerine”, iktidar hayır diyerek karşı çıkıyor, engelleme yapıyor: vatandaşın çoğunluğunun talebi hiçbir anlam taşımıyor.

Evet, vatandaşın talebinin iktidarlar tarafından yerine getirilmesi için, “demokratik sivil toplumsal örgütlenmelerin” Hollanda’da, Fransa’da, hatta İspanya ve İtalya’da olduğu gibi etkili olması gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sansür, demokrasi ve araçlar 18 Ekim 2022 | 178 Okunma Devlet olmanın nitelikleri 11 Ekim 2022 | 190 Okunma Örtülü iç savaş mı? 04 Ekim 2022 | 249 Okunma Başarı mı, yoksa ... 27 Eylül 2022 | 93 Okunma Türkiye’nin stratejik konumundaki çelişkiler 20 Eylül 2022 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar