Talisca varsa eksiği yok!

Galatasaray ile Beşiktaş'ın, bundan sonra şampiyonluğa oynamayan takımlarla yapacağı maçları çok zor geçmez. İki takım da şampiyonluk havasına girmişler. Düşme hattında da olsa, orta...

Galatasaray ile Beşiktaş'ın, bundan sonra şampiyonluğa oynamayan takımlarla yapacağı maçları çok zor geçmez. İki takım da şampiyonluk havasına girmişler. Düşme hattında da olsa, orta sıralarda da olsa; diğer rakiplerini yenerler. İş; kendi aralarında ve Galatasaray'ın Başakşehir ile oynayacağı maça kalır diye tahmin ediyorum.
Beşiktaş dün 5 gol attı. Eksikleri var deniyor!
Zaten Oğuzhan da Atiba da bir şey oynamıyor.
Eksik olarak Quaresma ile Tolgay var. Ama Beşiktaş'ta net bir gerçek var. Siyah-beyazlılar Talisca oynamazsa olmuyor; kısaca Talisca olmazsa olmaz! Çünkü Beşiktaş'ta gole en yakın adam Talisca. Gol atmasa da, asit yapmasa da, bütün dikkatler onda. Al Talisca'yı Beşiktaş'tan...
Gücü yüzde 40 azalır. Ne kadar iddialı söylüyorum.
Talisca'nın varlığıyla diğerleri de hareket ediyor. Çakmak gibi. Ateşliyor takımı. İnşallah seneye gitmez. Giderse de görürsünüz.
Talisca ile Beşiktaş'ın aşısı tuttu. Başkası yerini dolduramaz, olmaz. Karşı takıma tehlike üreten adam Talisca. Diğerleri etrafında iş yapıp, oynuyorlar. Talisca ve saz arkadaşları. Öyle diyelim.
Üzerine çekerek arkadaşlarına boş alan yaratıyor.
En tehlikeli adam!
Bir bakın.. Siyah-beyazlılar göze hoş gelen bir futbol oynadılar mı, hayır..
90 dakika sonunda futbol olarak bir şey var mı, hayır.. Ama 5 tane gol var. Buna da 'evet' diyeceksiniz, başka şansınız yok. Göztepe ise bir yere kadar, bundan fazlasını zaten yapamazlardı.
2 sene evvel herkes Beşiktaş şampiyon olsun diyordu. Şimdi Beşiktaşlılar hariç kimse Beşiktaş şampiyon olsun demiyor.
O zaman aynaya bakacaksın.
Demba Ba konusu konuşuldu. Ciklet verirsen çiğnerler.
Demba Ba'nın karaktersiz bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
Pozisyon icabı o pozisyonu kaçırdı diye gördüm.
Konuşulacak konu mudur? Direkten dönen topu da var. Futbolun dışındaki adamlar geliyor sonra futbol bu hale geliyor.
Hakem, kendisine dokunan oyuncuyu ikinci sarı karttan attı. Doğru karar! Diğer eyyamcılar için ne demek lazım. Hakem üniforması giyip, o üniformayı futbolcular karşısında ayaklar altına alanlara ne demek lazım? Hakem oyun kuralı değildir, kişiliktir. Oyun kuralını her hakeme verirsiniz ama kişilik veremezsiniz. O, o kadardır.
Onu da zorlayamazsınız.
Fikret Orman, "Her ihtimale karşı bir Demba Ba açıklaması yaparak, ortalığı karıştırayım" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay Beşiktaş’ın başına gelenler! 17 Mart 2024 | 284 Okunma Pozisyonun temas noktası dışarıda 11 Mart 2024 | 529 Okunma İkisi de keyif verdi, kalite kazandı 09 Mart 2024 | 177 Okunma Türkiye’de olduğunu anlamalı 04 Mart 2024 | 719 Okunma F.Bahçe’de kaçak dövüşenler var 03 Mart 2024 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar