Hakem camiası kokuşmuş kökünden temizlenmeli

BU hakem alemini kökünden, temelinden temizlemek lazım. Çünkü bunlar kokuşmuşlar. Nasıl mı? Ya kardeşim yıllarca subay-astsubay hakemler hegemonyası vardı. Bu işle çok uğraştım ve temizlendi....

BU hakem alemini kökünden, temelinden temizlemek lazım. Çünkü bunlar kokuşmuşlar. Nasıl mı? Ya kardeşim yıllarca subay-astsubay hakemler hegemonyası vardı. Bu işle çok uğraştım ve temizlendi. Yıllardır da baba-oğul, akraba ve iş ortaklığı hegemonyası var. Eğer bunu kıramazsanız bu sistemi düzeltemezsiniz.

Bakınız; İstanbul bölgesinden hakem yükseltilecek. 11 tane hakem ismi belirleniyor. İlk 6'sının babası eski hakem ve gözlemciler. Ayıptır ya! Yani siz bu sıralamayı yaparken tesadüf olduğunu mu zannediyorsunuz? Hayır. Bu hakemlere giden gözlemciler, hakemlerin babaları tarafından ya baskıyla ya da dost ilişkisi yüzünden yüksek puan vererek bu sıralamayı meydana getiriyor.

Size daha da bir enteresan misal vereyim. Geçtiğimiz dönemlerde babası MHK'de görev alıp, oğlunun maçındaki gözlemciye telefon açan MHK üyeleri vardı. Böyle bir sistemde hakemliği nasıl ileriye götürebilirsin?

Yetkili olsam, 11 hakemin 6'sını hakemliğin dışına atarım. Yanlarında babalarını da veririm öyle atarım. Babalarını da alıp gitsinler. Peki, bitti mi? Hayır. Geçen yıl bu hakemlere bu puanları veren gözlemciler kimlerse bu seneden itibaren bunlara da gözlemcilik yaptırmam. Çünkü bu zihniyet hakemliği şevkle yapan, lisan bilen, fiziği düzgün ama maalesef babası, akrabası ve iş ortağı arkasında olmayan hakemlerin bu mesleğe küsmesini sağlıyorlar.

Bu temel olay. Sonra da diyorsunuz ki; "Niye Türkiye'de hakem yetişmiyor?" Siz Türkiye'de babadan oğula kaç tane futbolcunun üst düzeyde oynadığını gördünüz? Göremezsiniz çünkü futbolcunun torpili olmaz ama Türkiye'de hakemin oluyor.

DÖRT İSMİN DAHA İPİ ÇEKİLMELİYDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 486 Okunma İyi ki yabancı geldi 15 Nisan 2024 | 870 Okunma Yönetimi de yakacaktı! 14 Nisan 2024 | 251 Okunma Bu kara gecede herkesin payı bulunuyor 08 Nisan 2024 | 643 Okunma Musrati neden yedekte oturuyor! 05 Nisan 2024 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar