Beşiktaş'ın ruhu yok!

Golün olması ile çocuğun olması arasında bir bağlantı var. Bu bağlantı ne? Zamanlama… Bunu doğru yaparsan çocuk da yaparsın, gol de yaparsın. Şimdi bırakalım gol yapmayı, çocuk...

Golün olması ile çocuğun olması arasında bir bağlantı var. Bu bağlantı ne?
Zamanlama… Bunu doğru yaparsan çocuk da yaparsın, gol de yaparsın.
Şimdi bırakalım gol yapmayı, çocuk yapmayı, başka şeye bakalım!
Arkadaşlar! Futbolda ne önemli biliyor musunuz? Ne kadar az gol yerseniz o kadar başarılı olursunuz.
Çünkü bir gol yersen, iki tane atman lazım. Ama dikkatli oynarsan bir gol atarsan bitirebilirsin. Dün gece Başakşehir maçında yine bunun tipik bir örneğini gördük.
Bakınız! Başakşehir'li oyuncular, kalecileri dahil (Mert zaman zaman ukalalık yapıyor ama) o kadar çok özgüvenliler ki... Bunun sebebi;
Başakşehir takımı rakip takımları bir defa çok iyi analiz ediyor. Nerede ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar.
Geçen yıllarda hücuma daha fazla çıkıp, daha gösterişli oynayıp, savunma güvenliğinden uzaklaşıyorlardı. Ama bu yıl onu yapmıyorlar. Oyunu kuralına göre oynuyorlar. Bakınız... Dün gece maç sabaha kadar oynansa Beşiktaş, Başakşehir'e gol atamazdı.
Peki nasıl atardı? Ancak B.Şehirli oyuncular çok büyük hata yaparsa atardı. Çünkü Beşiktaş rakibi çözmek için hiçbir teşebbüse giremedi.
Aut çizgisine ind imi? Hayır...
Kornerlerle indi. Ceza sahasına girip şut atabildi mi? Hayır... Verkaç yapıp pozisyona girdiler mi? Hayır...
Nasıl gol atacaksın? Ancak böyle göz boyayarak oynarsan diyebilirsin ki; "Yahu fena oynamadık ama olmadı" veya dersin ki "Tacı yanlış verdiler gol yedik" veya dersin ki "En direkt vuruşu hakem yanlış verdi gol yedik" falan gibi… Yani kısacası şu; Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynayamıyor! Yahu kardeşim bir gol yediniz santimetre ofsaytla sayılmadı VAR'la… Hemen üzerine aynı golün kopyasını yediniz.
Ondan bile ders almıyorsunuz.
Sonra da başkanınız çıkıyor hakemlerden dert yanıyor. Dün gece hakem ne yapsın? Bazı pozisyonlarda da takdir haklarını siyah-beyazlılardan yana kullandı.
Beşiktaş Başkanı, kulüpler birliği başkanı olmasına rağmen bağırdı çağırdı bir tek Fırat Aydınus'a bazı şeyleri yaptırabildi. O Fırat'ı da zaten önceki gün derbide gördük.
Arkadaşlar! Futbol çalışma işidir, emek işidir, çeneyle olmuyor.
Türkiye'de bazı şeyler değişecek inşallah. Konuşanlar, beyanat verenler değil, çalışanlar kazanacak.
Çok büyük paralar yatırıp turşuları alanlar değil, mücadele edenleri alanlar kazanacak.
Bakın, teknikten-taktikten falan bahsetmiyoruz, çünkü futbol ruhla oynanır. Bu ruh dün Başakşehir'de vardı, Beşiktaş'ta yoktu.
O zaman Fikret Orman'ın şunu söylemesi lazım; Ey ruh bize de gel!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 486 Okunma İyi ki yabancı geldi 15 Nisan 2024 | 870 Okunma Yönetimi de yakacaktı! 14 Nisan 2024 | 251 Okunma Bu kara gecede herkesin payı bulunuyor 08 Nisan 2024 | 643 Okunma Musrati neden yedekte oturuyor! 05 Nisan 2024 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar