Belhanda’nın oyunu

Geçen haftaki 6-0'lık Alanyaspor galibiyeti, Şampiyonlar Ligi'nde çekilen güzel kura, Trabzon'da geçmişte kazanılan maçlar… Galatasaray bu psikolojiyle gitti Trabzon'a… Ünal Karaman ise bence oyuncularına, "Tamam son...

Geçen haftaki 6-0'lık Alanyaspor galibiyeti, Şampiyonlar Ligi'nde çekilen güzel kura, Trabzon'da geçmişte kazanılan maçlar… Galatasaray bu psikolojiyle gitti Trabzon'a… Ünal Karaman ise bence oyuncularına, "Tamam son maçı Galatasaray 6-0 kazandı ama biz çıkalım kendi oyunumuzu oynayalım. Onlar ne yaparsa yapsın. Biz bildiğimizi yapalım" dedi.
Zaten bu da gözüküyordu. Yani "Galatasaray şunu yapabilir, bunu yapabilir, burası tehlikeli, şuradan gelebilir, markaj yapalım" gibi işlere takılmamış Ünal Karaman. Nitekim Ünal'ın istediği gibi gitti işler… Peki Ünal'a yardım eden kim vardı Galatasaray'da? Belhanda… Bir futbolcu rakip takımdan para alır maç satar, bir futbolcu seyahate erken çıkmak için kart görür, arkadaşlarını satar. Belhanda'da bunların hiçbiri yok!
Ama "Teknik direktör bana her şartta sahip çıkıyor" düşüncesi var herhalde kafasında. İnsanın aklına direkt bu geliyor. Yönetim, Belhanda'nın parasını tam ödemiyor, bu yüzden sıkıntılı. Çıkıyor Belhanda sahaya, sağa bakıyor, sola bakıyor, iş olacak gibi değil, nasıl olsa hoca da ona sahip çıkıyor… Öyle bir futbol oynuyor ki yani oynasa da olur oynamasa da! Mücadele desen o da yok!
Nasıl olsa teknik direktör her şartta sahip çıkıyor, en kolay şey kendini attırmak! Bu benim şahsi görüşüm. Olur mu, olur?
Peki bu kariyerde bi oyuncu aynı hareketi milli takımda oynarken yapar mı? Kesinlikle yapmaz.
Çünkü atılırsa sonraki maçlarda oynamayacak!
Ama Türkiye'de oynasa da olur, oynamasa da olur.
Adamın mantığı bu gibi geliyor bana.
Zaten oynadığı oyun da veresiye!
Kulübedeki Fatih Terim'in suratına bakıyorum, sıkıntılı! Geçen yılın gol kralı gitmiş kara kara düşünüyor.
Şampiyonlar Ligi'nde ve Türkiye'de mücadele ederken kendisini bu pozisyonda bırakan yönetime acaba "Size yuh olsun" mu diyor?
Çünkü biliyorsunuz, yönetimden bazıları geçen hafta "Bu futbolcuyu ben aldım" diye çıkıp konuşuyordu.
Bakalım aynı yönetici bu skordan sonra takıma sahip çıkacak mı?
Bakınız!
Fırat Aydınus, Belhanda'yı attı. Peki soruyorum şimdi? VAR hakemi olmasa bu Fırat Aydınus, bu Belhanda'yı atabilir miydi? Bence çok zor.
Peki dün nasıl direkt çıkardı kırmızıyı?
Çünkü dedi ki içinden; Ulan şimdi VAR hakemi uyarır, bunu bana attırır.
Hoş, VAR olsa da fark etmiyor!
Geçen hafta Beşiktaş kalecisi Utku'yu atmayan hakeme üst düzeyden sahip çıkanlar var. "Bu pozisyon bariz gol şansı değil" diyenler var.
Ben de onlara "Yuh olsun" diyorum.
Yani Türkiye'de bazı şeyler baştan tırnağa maalesef eyyamla gidiyor.

TERZİLER Mİ HATALI?
Trabzonspor dünkü maçın ikinci yarısında biraz daha dikkatli oynasa Galatasaray'ı 7-8 yapabilirdi.
Yalnız şunun da altını çizmeden geçemeyeceğim;
Trabzonspor'da Rodallega diye bir oyuncu var. Bu sezona kadar bir türlü dikiş tutturamamıştı.
Peki şunu soruyorum; Bu dikişi futbolcu mu tutturamadı, dikişi yapan terziler mi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Arkadan darbe var pozisyon penaltı 23 Nisan 2024 | 2.723 Okunma Okan kadroyu daha iyi kullanıyor 22 Nisan 2024 | 577 Okunma İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 490 Okunma İyi ki yabancı geldi 15 Nisan 2024 | 875 Okunma Yönetimi de yakacaktı! 14 Nisan 2024 | 252 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar