Başarı ayrıntıda gizlidir

Futbol maçlarında başlama düdüğü çok önemlidir. Seyirci bu düdükle beraber ağırlığını ve etkisini ortaya koyar, rakip de hakem de bundan yüzde 100 etkilenir.Ama sen "Şov yapacağım" diye...

Futbol maçlarında başlama düdüğü çok önemlidir. Seyirci bu düdükle beraber ağırlığını ve etkisini ortaya koyar, rakip de hakem de bundan yüzde 100 etkilenir.
Ama sen "Şov yapacağım" diye çıkıp da 'sessiz' bir gösteri yaparsan rakip bundan faydalanır. Sen bu gösteriyi maçın ortalarında daha önce belirleyeceğin bir dakikada, mesela 30. dakikada yap. Maç bir başladı tribünde çıt yok. Benfica çatır çatır oynuyor, Beşiktaşlı futbolcular şaşırmışlar, 25-30 dakika gidiyor.
Zaten bu 30 dakikada bu şaşkınlıkla Beşiktaş 3 tane gol yiyor. Siyah-beyazlılar öyle şaşkın ki, o bildiğimiz Beşiktaş gitmiş, başka bir takım gelmiş. Oyunun hakimi Benfica ve maç 3-0. "Maç bitti" diyorsunuz.
İkinci yarı başlıyor... Bu maçın dönmesindeki en etkili adam Cenk Tosun.
Kendisine inanılmaz güvenli, "Ben bu takımda bazı şeyler yapacağım kardeşim" der gibi. Aferin ona... Bundan evvel hep tedirgin oynuyordu. Dün yere sağlam basa basa oynadı. "Bu takımda oynarım kardeşim" der gibi bağırıyordu.
Aferin Cenk, aynen devam. Gökhan Gönül sahte oynadı, devrede Şenol Güneş de kemendi attı. Aslında Şenol'a da bir şey diyemiyorum. Çünkü Caner ve Talisca'nın sakatlanması, geçen seneden gidenler, kolay iş değil. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorsun.
Herkesteki hava şuydu: 3-1 olursa iyi olur. İlk yarı boyunca top hep Benficalılar'a gidiyordu. Bu bir tesadüf müydü? Hayır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Senin aldığın para helal değil 28 Nisan 2024 | 778 Okunma Şampiyonluk böyle kaleci ister 27 Nisan 2024 | 438 Okunma Arkadan darbe var pozisyon penaltı 23 Nisan 2024 | 2.746 Okunma Okan kadroyu daha iyi kullanıyor 22 Nisan 2024 | 580 Okunma İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar