Tek sorumlusu Fırat

azeteden beni ararlar. Dakika 80… "Yazı yazalım hocam" derler. Tamam yazalım ama neticeye, pozisyona göre yazı yazmam. Şunu söylerim hep, "90'ıncı dakikada öyle şeyler olur ki maçı yazmak hikaye. Onu yazarsınız...

azeteden beni ararlar. Dakika 80… "Yazı yazalım hocam" derler. Tamam yazalım ama neticeye, pozisyona göre yazı yazmam. Şunu söylerim hep, "90'ıncı dakikada öyle şeyler olur ki maçı yazmak hikaye. Onu yazarsınız, onu yorumlarsınız iş biter" Nitekim dün akşam böyle bir maç yaşadık. Bu tip maçlar her zaman olmaz.

***
90 dakikayı yorumlamadan önce şunu yazalım; Ey G.Saraylı ve F.Bahçeli futbolcular! 90 dakika öyle veya böyle mücadele ettiniz. Sahadaki oyun kalitesi sıfır. Heyecan var mı? Var… Dört tane de gol var. Maç bitiyor… İki takım oyuncuları 90 dakika sonunda inanılmaz eforlar harcayarak birbirlerine giriyorlar. Tekmeyi, tokadı birbirine yapıştıran yapıştırana! İğrenç… Maçta kalite yok. Teknik, taktik hak getire… Ama maçtan sonra sahada tekme tokat muazzam.
Bakınız! İlk kıvılcım son dakikalarda çakıyor.
Soldado ile Belhanda birbirine giriyor. Fırat Aydınus, her zamanki gibi idare etmeye çalışıyor. Bakın yönetmiyor, idare ediyor! Olaya orada el koysa bunların hiçbiri olmayacak. Ama hep eyyam, hep eyyam! "Olay bana yıkılmasın.
90 dakika bitsin ben gideyim" diyor… Al git işte ne oldu? Millet birbirini yedi.
Mutlak bunun faturası ağır olacaktır. Tabi TFF, TFF'yse… Ama futbolculara çıkan fatura kadar da hakeme çıkmalıdır.
Fatih Terim maçtan sonra hakeme bir şeyler söylüyor. Eğer Terim, Fırat'a "Son dakikalardaki bu olayları biz kenardan gördük. Sen görmedin.
Bu maçı bu hale soktun. Yapacağın hakemliğin içine…" demişse yüzde 100 haklı. Başka şeyler demişse onu bilemem. Çünkü Terim'e kırmızı kart gösteremedi. Raporuna ne yazar bilemem.
Yarın öbür gün bu futbolcular ceza alacaksa bunun baş sorumlusu Fırat Aydınus'tur. Maçı yönetmediği idare ettiği için.
Şimdi oyuna gelelim... F.Bahçe, fizik olarak G.Saray'a göre daha iyi. Nitekim her geçen dakika F.Bahçe'nin lehine işledi. G.Saray 2-0 öne geçmesine rağmen maç 2-2 bittiyse bu Fenerbahçe'nin şanssızlığı ve beceriksizliği!
Peki, bu Galatasaray şampiyonluğa oynuyor.
Ama söyleyeyeyim; İşi çok zor, oynayamaz!
Çünkü sahada sağlam duramıyor.
Yalnız, şu da bir gerçek; Soldado'yu en az 45 dakika oynatmayan bir teknik adam veya menajer takımına ve kulübüne ihanet ediyor demektir.
Yahu kardeşim! Aldığın Frey santrfor oynadı dün. Hadi hücumda bir şey yapmadın, yenilen ilk golde bari rakibini boz. Fenerbahçe'nin yediği ilk goldeki baş sorumlu Frey'dir.

SIZE YUH OLSUN!
Nereden bakarsanız bakın kalitesi olmayan ama heyecan düzeyi yüksek bir maç. 4 gol oldu, maç 2-2 bitti.
Burada yazık olan futbola oldu. Daha da yazık olan maçtan önce kalp krizi geçiren Fenerbahçe taraftarına… Onun ruhu şad olsun! Sahada bize bu çirkinlikleri yaşatan hakem, teknik heyet ve futbolculara da yuh olsun!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 486 Okunma İyi ki yabancı geldi 15 Nisan 2024 | 870 Okunma Yönetimi de yakacaktı! 14 Nisan 2024 | 251 Okunma Bu kara gecede herkesin payı bulunuyor 08 Nisan 2024 | 643 Okunma Musrati neden yedekte oturuyor! 05 Nisan 2024 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar