Valbuena varsa futbol güzel

Fenerbahçe'de Valbuena oyuna girdikten sonra iş değişti. Bazı futbolcular topla sevişerek oynar, bazıları topa işkence eder. Valbuena işi güzelleştirenlerden... İlk 45 dakikadaki Fener bildiğimiz gibi. Daha bir...

Fenerbahçe'de Valbuena oyuna girdikten sonra iş değişti. Bazı futbolcular topla sevişerek oynar, bazıları topa işkence eder. Valbuena işi güzelleştirenlerden... İlk 45 dakikadaki Fener bildiğimiz gibi. Daha bir iştahlı oynayan taraf Kasımpaşa. Daha çok şut girişiminde bulunan Kasımpaşa.
Daha çok pozisyona giren Kasımpaşa.
Ama bir gol var o da Fenerbahçe'den.
İkinci devre Fenerbahçe gol yiyene kadar "Ben bu maçı nasıl olsa götürürüm" havasındaydı. Golü yiyince bu işin öyle bitmeyeceğini anladılar. Çünkü her şeyi kaybedeceklerdi. Ondan sonra tekrar bir kımıldadılar maç bir anda 3-1 oldu.
Dün gece Fenerbahçe'de şu net gözüktü: Valbuena oynamadığı zamanlarda topun Fenerbahçe'de nasıl dolaştığı, rakibe ne kadar etkili olduğu...
Valbuena girdikten sonra aynı topun nerelerde dolaştığı ve ne kadar etkili olduğu. Bu Valbuena'nın oyun görüşü de farklı, topu oyuna soktuğu yerler de farklı. Daha da önemlisi topu ayağına aldıktan sonra kolay kolay vermiyor.
Rakibi sinirlendiriyor, ceza alanı civarında faul yaptırıyor. Attığı toplarda da rakip defanstan birkaç kişiyi eksiltiyor.
Bazı oyuncular vardır, bunlardan çok fazla markaj bekleyemezsiniz.
Ama oynadıkları zamanda da rakip takımlar onu markaj etmek mecburitendedirler. Yani otomatik olarak sen bu oyuncuyla rakipten birkaç futbolcuyu rakipten eksiltirsin.
Futbol makine işi değildir.
Bilgisayarla da oynuyorsun ama bir de o topun ruhu var, canı var. Ve o topla sevişerek de oynayan futbolcu tipi var. Ve o topa işkence ederek oynayan futbolcu tipi de var. Teknik adam bunlardan hangisini seçer, onun sorunu.
Ama şu bir gerçek Valbuena girdikten sonra Fenerbahçe'nin oyunu güzelleşiyor, seyir zevki artıyor. Peki hangisi doğru, kim haklı? Kazandığın zaman haklısın. Gerisi hikaye.
Kasımpaşa'nın evinde Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta tartışılır pozisyonlar var. Hakem Cüneyt Çakır hiçbirine inanmadı. Çekimler yine bildiğiniz gibi çok kötü. Top dışarıdan mı çevrildi gözükmüyor. Penaltı pozisyonlarında top futbolcunun neresine vuruyor belli değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay Beşiktaş’ın başına gelenler! 17 Mart 2024 | 284 Okunma Pozisyonun temas noktası dışarıda 11 Mart 2024 | 529 Okunma İkisi de keyif verdi, kalite kazandı 09 Mart 2024 | 177 Okunma Türkiye’de olduğunu anlamalı 04 Mart 2024 | 719 Okunma F.Bahçe’de kaçak dövüşenler var 03 Mart 2024 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar