Derbinin idmanı gibiydi

Beşiktaş için bu Konyaspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçından sonra tam ilaç gibi geldi. Siyah-beyazlılar, istedikleri zaman tempoyu yükselttiler istedikleri zaman azalttılar. Hiç sıkmadılar. Konyaspor dün akşam...

Beşiktaş için bu Konyaspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçından sonra tam ilaç gibi geldi. Siyah-beyazlılar, istedikleri zaman tempoyu yükselttiler istedikleri zaman azalttılar. Hiç sıkmadılar. Konyaspor dün akşam yanlışlıkla bir gol atsa, Beşiktaş anında bir-iki golle cevap verecek pozisyondaydı maç.
Sezon başındaki TFF Süper Kupa maçındaki Konyaspor hepimizi aldatmış. Şunu açıkça söyleyelim;
Konyaspor'un işi zor. Sebebi futbolcular mı, teknik adam mı, yönetim mi? Bunu oturup ciddi şekilde düşünmeleri lazım. Son iki yılın Konyaspor'undan eser kalmamış.
Beşiktaş için bu maç güzel, ciddi bir antrenman oldu. Çünkü çarşamba günkü Porto maçından sonra bugün siyah-beyazlıları yoracak bir takım olsa bu sefer 5 gün sonra oynanacak Fenerbahçe derbisine zorlanarak çıkabilirlerdi.
Siyah-beyazlıların attığı iki gol de çok keyifli.
Birincisi ortayı atan Caner de, kafayı vuran da Cenk güzel iş yaptılar. İkincisinde de Quaresma resmen Konya defansını tünel açar gibi deldi, golü yaptı. Siyah-beyazlıların bir avantajı var.
Kötü de oynasalar şahıs olarak maçın kaderini etkileyecek en az 5-6 oyuncuya sahipler. Hele Türkiye'de bu büyük bir avantaj.
Yalnız şu bir gerçek; Pepe'nin gelmesi hem defansı rahatlattı, hem kaleyi rahatlattı, hem de orta sahayı rahatlattı. Real Madrid'de bir adamı 10 sene boşuna oynatmazlar. Hem duracağı yeri iyi seçiyor, hem gireceği pozisyonları.
Bazen hiç burnunu sokmuyor, bazen tam sokuyor.
Daha da büyük bir özelliği var. Hem çabuk, hem süratli. Bu yaşta olmasına rağmen ancak kendine çok iyi bakması, iyi profesyonel olmasıyla bu görüntü verilir.
"Yabancılar gelmesin" diyenlere benim cevabım şu; Arkadaşlar! Yabancının turşusu gelmesin.
Niteliklisi gelsin.
Kimsenin Pepe'ye bir şey söyleyecek hali var mı? Yok.
Yalnız şu var dün gece stadı dolduran seyirciye hiç olmazsa iki devrede şöyle bir 10-15 dakika şov yapması gerekirdi. Hele ki böyle bir Konyaspor'a karşı. Siyah-...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 487 Okunma İyi ki yabancı geldi 15 Nisan 2024 | 870 Okunma Yönetimi de yakacaktı! 14 Nisan 2024 | 251 Okunma Bu kara gecede herkesin payı bulunuyor 08 Nisan 2024 | 645 Okunma Musrati neden yedekte oturuyor! 05 Nisan 2024 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar