Yeni bir dünyaya doğru

Amerika ile hiçbir zaman bal şeker olmayan müttefik ilişkilerimizde, bugün yaşadıklarımızı daha önce de yaşamıştık. O zamanlar iletişim araçları böylesine gelişmemiş, hele hele Twitter da...

Amerika ile hiçbir zaman bal şeker olmayan müttefik ilişkilerimizde, bugün yaşadıklarımızı daha önce de yaşamıştık. O zamanlar iletişim araçları böylesine gelişmemiş, hele hele Twitter da olmadığı için kırmızı damgalı mektup vardı. Anlatayım.

5 Haziran 1964’te ABD Başkanı Lyndon B. Johnson, İsmet İnönü’ye gönderdiği mektupta çok ağır tehditlerde bulunmuştu. Büyük devlet adamı İnönü ise bu densizliğe karşı “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye’de o dünyada yerini alır” cevabını vermişti. “Ülkemin onuru daha önemlidir” diyerek.

Bugünkü durumumuzda da hiçbir fark yok. Başımızdaki devlet adamı da aynı kararlılıkla gidiyor. Devleti adına dik duruşuyla. Birçok ülkenin devlet başkanlarının da desteği ile. Allah yolumuzu açık etsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 227 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar