Üff! Ne çok terörist varmış

Kadıköy’de sahilde oturmama rağmen gençlikte yaptığım takım sporunu bıraktıktan sonra, yürüyenleri koşanları hep balkondan seyredip hiç yürümeyen ben, bir kilometre yürüyüp, o çook...

Kadıköy’de sahilde oturmama rağmen gençlikte yaptığım takım sporunu bıraktıktan sonra, yürüyenleri koşanları hep balkondan seyredip hiç yürümeyen ben, bir kilometre yürüyüp, o çook ünlüler gibi fotoğraf çektirip, “Benden bu kadar” demeyi de kendime yakıştıramadığım için Adalet Yürüyüşü’ne katılamadım. Önce bu özeleştiriyi yapayım da, neme lazım.

Ama yürüyüş süresince kalbim yürüyen onbinlerle. Sosyal medyadan yapılan canlı yayınların hepsini seyrediyor, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm hak, hukuk, adalet peşinde yürüyenleri alkışlıyorum. Hele ki, bastıran bu Afrika sıcaklarında... 50 dereceye yaklaşan hava ve asfaltın sıcaklığı arasında kavrularak. Ama her yaştan, her kesimden insanlar gülüyor. Bir ideal peşinde mutlu, mesut.

Geçen hafta da yazdım. İktidar tarafı çeşitli kulplar taktı bu yürüyüşe. Başaramadı. Sözlü, tezekli provokasyonlara ise gülüp geçildi. Hatta Ticaret Bakanı’nın sözlerine bile. Hatırlayın. Ne demişti Tüfenkçi: “Biz yollar yapıyoruz. Millet yürüsün diye. Teröristler yürüsün diye değil.” Ayıp. Gerçekten ayıp.

Hadi polis drone’unun tespit ettiği 15-20 bin sayısını doğru kabul edelim. Canlı yayınlarda görüyoruz. Bir kilometreyi bulan kortejdekiler PKK mı, FETÖ mü her neyse, yahu ne çok gizli terörist varmış ülkede. Tüfenkçi’den kaçar mı?

Aah ah! Dokunulmazlıklar kaldırılırken ‘kürsü’ diyerek yapıldı bir hata. Geçtik. Seçimde ve referandumda geçersiz oylar geçerli sayılırken neredeydin ey CHP! Bu adalet arayışını o zaman tam da demir tavındayken niye yapmadınız demek geçiyor içimden ama yutkunuyorum. Sonra da diyorum ki, zararın neresinden dönülse kârdır. Bana göre bu Adalet Yürüyüşü, ‘Hayır’ cenahının ‘Evet’çi katılımlarla Türkiye çapında silkinişidir. İnşallah ülkemizin geleceği için hak, hukuk, adalet için kocamaaan bir adım olacaktır. Bu zorlu şartlarda yürüyenlerin alın terinin eseri olarak.

Bu gülüşler solmasın

Milyonlarca kişi sosyal medyada “Nuriye ve Semih’e nefes ol”, “Nuriye ve Semih işlerine iade edilsin” diyor ama... Nefes alırken insanlıklarını kaybetmiş, vicdanlarını çöpe atmış, gözleri kör, kulakları sağır insanlar var oldukça, bu iki genç eğitimci de açlık grevinde 120’nci güne gelirken, fiziksel yetilerini

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar