Türkiye modeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Türkiye modelini açıkladı ve dedi ki: Avrupa ve Amerika demokrasi ve ekonomide yerle yeksan olsa bile, biz milletimizi kalkındırmaya, hak ve özgürlüklerini geliştirmeye devam edeceğiz....

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Türkiye modelini açıkladı ve dedi ki: Avrupa ve Amerika demokrasi ve ekonomide yerle yeksan olsa bile, biz milletimizi kalkındırmaya, hak ve özgürlüklerini geliştirmeye devam edeceğiz. Başka bir yerde, insani değerler üzerinde inşa edilmiş, böylesine samimi bir demokrasi bulamazsınız. Bunun adı ‘Türkiye modelidir’. 

*

BUNLARI DA DUYDUK

Ancak yine geçen hafta, iki bakan ve iktidar ortağının sözleri Türkiye modelinin kapsamı dışındaydı.

Bakan Soylu: Anayasa Mahkemesi Başkanı’na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkedeyiz ya… Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım hadi. Özgürüz ya… Tamamen her şey güvenlik altında ya… Niye polis koruma arıyorsun o zaman?

Bakan Çavuşoğlu: Meis’i İtalyanlara vermişiz. Onlar da Yunanistan’a. Yanı başımızdaki adaları da vermişiz. Geçmişteki anlaşmalar büyük bir başarı öyküsü olarak, ders kitaplarında anlatıldı bizlere ama maalesef görüyorsunuz işte. Benim notum: 12 Adaları 1911’de İtalya, Ege adalarını da 1912’de Balkan Savaşı’nda Yunanistan, Osmanlı döneminde aldı. Ama olsun Lozan başarı değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 227 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar