Tabii ki Atatürk

İstanbul’un yeni havaalanının açılış tarihi yaklaşmasına rağmen, adı ile ilgili hâlâ bir açıklama yapılmayınca, spekülasyona neden olmaya başladı. Genç meslektaşım...

İstanbul’un yeni havaalanının açılış tarihi yaklaşmasına rağmen, adı ile ilgili hâlâ bir açıklama yapılmayınca, spekülasyona neden olmaya başladı. Genç meslektaşım Sevilay Yılman’ın, sadece bir duyuma dayanarak ortaya attığı, ancak sonra da pişman olduğu ‘Abdülhamit Han’ adı ortalığı karıştırdı yok yere.

Evet, İstanbul’a bir havaalanı yapılıyor ama üçüncüsü değil. Var olanı, kısa zaman sonra ihtiyaca cevap vermeyeceği düşünülerek buraya taşınıyor sadece. Taşınırken ismi niye değişsin ki. Atatürk adı buradan sökülüp yenisine takılacak sadece. Bu kadar basit.

Ama dedim ya, bu spekülasyon konusu oldu. Anketler yapılmaya başlandı. Atatürk mü olsun, şu mu, bu mu olsun diye. Sonuç hep aynıydı: Atatürk. Osmanlıcılık sevdalıları da vardı tabii.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar