Rakamlardan potpuri

Biliyorsunuz popüler parçalardan seçilmiş motiflerden oluşan şarkı demetine potpuri deniyor. Ben de bugün rakamlardan seçtiğim bir potpuri demeti hazırladım. Ancak pek fıkır fıkır değil....

Biliyorsunuz popüler parçalardan seçilmiş motiflerden oluşan şarkı demetine potpuri deniyor.

Ben de bugün rakamlardan seçtiğim bir potpuri demeti hazırladım. Ancak pek fıkır fıkır değil. Düşündürücü.

Yıllardan beri farkındaysanız, millet olarak rakamlarla fazla ilgili olduk. Nedeni de enflasyonun oluşturduğu çarşı-pazar rakamları, seçim yüzdeleri ve tabii döviz kurlarındaki oynaklık.

Öyle profesyonel olduk ki, mesela eskiden dolar için, “İki lira onaltı kuruş” derdik. Şimdi bu kadar uzatmıyoruz. “Beş yetmiş bir” dediğimiz zaman herkes anlıyor.

***

Benim rakamlardan potpurim ise yaşamımızın içindeki bizi üzen rakamlardan oluşuyor. İsterseniz gelin önce geleceğimiz gençlerimizden başlayalım. YKS verileri açıklandı biliyorsunuz. Baktım üniversiteye girmek için savaşan gençlerimiz tarih bilmiyor. 10 soruda 2 doğruları var. Fizikle ilgileri yok. 14 soruda 1 doğru. Matematikten uzaklar. 40 soruda 4.7 doğru. Kimya felaket. 13 soruda 0.9 doğru. Türkçeyi de öğrenememişler. 24 soruda 4.9 doğruları var. Bu rakamlar Türkiye ortalamasıymış. Tam puan alan ise sadece 9 birinci var. En acısı ise, 15bin kişinin sıfır çekmiş olması. Ne dersiniz geleceğimiz alarm mı veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar