İzmir depreminin anatomisi

Bilim insanlarının uzun süredir sözünü ettiği İzmir depremi, 10 gün önce Ege’nin incisini vurdu ve 114 canı anasından, babasından, evladından kopardı. Öncelikle, ölenlere rahmet, yakınlarına...

Bilim insanlarının uzun süredir sözünü ettiği İzmir depremi, 10 gün önce Ege’nin incisini vurdu ve 114 canı anasından, babasından, evladından kopardı. Öncelikle, ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu kayıplar, vicdan sahibi milyonları yürekten yaralarken, bu duygudan nasibini almayanları da kapkara vicdanlarıyla yine aramızda bıraktı. Hemen kriz masası kuruldu, hemen birileri o masaya oturdu ama, aslında bu krizin olmaması için, önceden tedbir masalarının kurulması önemliydi.

Bu arada ‘Binaları dönemin şartlarına göre yaptık’ diyen yedi kişi de tutuklandı. İzmir’de mucizeler yaratılırken, asıl mucize beş partinin desteğiyle TBMM’nin “Deprem Araştırma Komisyonu” kurulması kararı almasıydı. H İzmir’deki arama kurtarma çalışmalarında canları pahasına gösterdikleri özveriyle, depremin sembolü olan Elif kızımıza, Ayda kızımıza ve diğer enkaz altında kalanlara mucizeler yaşatan başta AFAD ve Umke gönüllüleri, JAK timleri ile, İstanbul, İzmir ve 10’a yakın belediyenin itfaiye ve arama kurtarma ekiplerine, madencilere, STK’lara ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkürümüz yetersiz kalır. Canlı ve cansız bedenlerin tespitinde yol gösterici olan dört patilileri de unutmamak lazım tabii.

GÜZEL ve ÇİRKİN

Artık her şey bitti. Kaybı olanlar, evsiz kalanlar acılarıyla baş başa kaldılar. Elazığ’da olduğu gibi, İzmir depremi de yakında gündemden düşer. Ama güzellikler her zaman hatırlanacaktır.

*

Sonuç olarak, İzmir’in yaralarını, bu ülkenin erdemli insanlarının dayanışma gücü saracaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum