Cumhurbaşkanı: Ne gerekiyorsa yapacağız

“Bu son olsun…”, “Yeteeer…” Feryatlarına rağmen son olmuyor. Her gün ortaya yeni bir sapık çıkarak bir can alıyor. İnanın, yüreğim kaldırmıyor artık bu vahşeti. Ülke, katile hak...

“Bu son olsun…”, “Yeteeer…” Feryatlarına rağmen son olmuyor. Her gün ortaya yeni bir sapık çıkarak bir can alıyor. İnanın, yüreğim kaldırmıyor artık bu vahşeti. Ülke, katile hak ettiği cezayı vermeyen yargı sistemi yüzünden, vahşice can alanlar için cennet, kadınlarımız için neredeyse cehennem oldu. Bizim POSTA hesaplamış, son beş yılda 2248, 2020’nin ilk altı ayında da 146 olmak üzere toplam 2394 kadın, erkek şiddetinin kurbanı olmuş. Akıl alacak gibi değil. 2394 can! Katliam bu!

*

Türkiye 10 gündür Pınar kızımızı konuşuyor. Önce kayboluşunu, sonra da boğularak öldürüldükten sonra bir bidona sokulup yakılışını ve üstüne beton dökülüşünü… Akıl almaz bir yöntem. Demet Akalın’ın da aklı almamış ki, “O kadar ve iri ve uzun bir kızı nasıl sığdırdın varile” diye twit atınca “Sen böylesine vicdansızlığı 10 kelimeye nasıl sığdırdın” diye tepki topladı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Pınar olayından sonra bir açıklama yaptı ve dedi ki: “Dün bir cani tarafından hunharca katledildiğini öğrendiğimiz Pınar Gültekin’in acısı bizleri kedere boğdu. Kadına karşı işlenen tüm suçları lanetliyorum. Hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz.

Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar