Biden’a dost yumruğu

Başkan seçildikten sonra, aylarca aramama krizi yaşadığımız Loe Biden’la ilk telefon görüşmesi gerçekleşmiş ve NATO zirvesinde görüşmek için antant kalınmıştı. Ve tarihi...

Başkan seçildikten sonra, aylarca aramama krizi yaşadığımız Loe Biden’la ilk telefon görüşmesi gerçekleşmiş ve NATO zirvesinde görüşmek için antant kalınmıştı. Ve tarihi buluşma pazartesi günü gerçekleşti. 45 dakikası baş başa, 45 dakikası heyetlerle. İki lider görüşme sonrası açıklamalarında tam bir diplomatik protokol uyguladılar.

Biden, “Pozitif bir görüşmeydi. İlişkilerimizde somut bir ilerleme kaydedeceğimizden eminim” derken, Erdoğan ise, “Verimli bir görüşme oldu. ABD ile çözülemeyecek hiçbir mesele yok” dedi. 

*

ÇOK SORUMUZ VARDI                

Erdoğan, giderken soracağı sualleri açıklamıştı. F35 çıkmazı, S-400 problemi, PKK/YPG’ye verilen destek ve bize dönen silahlar, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 1915 olayları ile ilgili, Biden’ın “İstanbul” yerine “Konstantinopol” diyerek, “Soykırım” demesi gibi… Gazeteciler, sorulacak bu suallere ne cevaplar alındığını sormuşlardır herhalde ama aldıkları tek somut cevap, “24 Nisan hamdolsun gündeme gelmedi” oldu. Bir de, yumruk tokalaşması yaptığımız Biden’ı Türkiye’ye davet ettik. Bildiğimiz bunlar. Detaylar er ya da geç kamuoyuna yansıyacaktır. Bekleriz.

EURO HÜSRANI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 227 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar