Bayramın koyunu inşallah çıkmaz oyunu

Elçin’le her bayram değişmeyen bir bayramlaşmamız vardır. O, İstinye’den Çiftehavuzlar’a çok çabuk gelmelerini hep İstanbul’un boşalmasına bağlar. Ben de, İmamoğlu’nun hep...

Elçin’le her bayram değişmeyen bir bayramlaşmamız vardır. O, İstinye’den Çiftehavuzlar’a çok çabuk gelmelerini hep İstanbul’un boşalmasına bağlar. Ben de, İmamoğlu’nun hep tekrarladığı 16 milyon, bana göre ise en az 18 milyonluk nüfusa dayanarak, “Kızım 16 milyon nereye boşalır” derdim. Ama, bu bayram… Ailenin en büyüğü olduğum için sadece birinci gün, o da rezervasyonlu ve sağ eli kalbe götürerek öpüşmeli ziyaretçilerimiz için sabah börek, çörek alışverişine çıktım. Ve şaşırdım. Caddede, ne insan, ne de araba vardı. Geldiğinde de, ilk defa kızıma “Bu bayram sen haklısın” dedim.

KREDİLİ TATİL ÇILGINLIĞI

Peki, neredeydi bu insanlar? Gazetelerden ve ekrandan gördüğümüz dehşet fotoğraflarına göre Anadolu’ya, çoğunlukla da sahillere akın etmişlerdi. Milyonlarca kişi… Virüs bayramı yapmaya… H Ekonomi canlansın, turizm sektörü şoktan çıksın diye her yeri açtık. Sınavları bile öne çektik.

Turist gelebilsin diye testi zorunluluktan çıkardık. Eh, bir de vatandaş tatile gitsin diye 36 ay vadeli tatil kredisi verince… Böylesine kritik bir dönemde bayramı geçen senekinden farksız yaşadık. Hatta bir çok ilde Covid-19 patlaması yaşandığı resmen açıklandı. Göz göre göre.

SORUMSUZLARA DUYURULUR

Covid-19, bir enfeksiyon hastalığı olarak başlayıp, sistematik bir hastalığa dönüştü galiba. İnsanlığın başına uzun yıllar büyük dert açacak küresel bir soruna evrildi. “Aşı da aşı” deniyor da, uzmanlar 2021’in ilk aylarından bahsediyor. Çırpınan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kolaya kaçarsak, zoru birlikte yaşarız. Tedbir alın” diyor ama, dinleyen kim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 227 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar