Ateş düşmediği yeri de yakar

Türkiye, haftalardır küresel iklim değişikliğinin ya da aşırı ısınmanın neden olduğu afetlerle uğraşıyor. Güzelim yeşil cennetlerimiz, içindeki canlılarla birlikte yanarken ocaklar da yok oldu....

Türkiye, haftalardır küresel iklim değişikliğinin ya da aşırı ısınmanın neden olduğu afetlerle uğraşıyor. Güzelim yeşil cennetlerimiz, içindeki canlılarla birlikte yanarken ocaklar da yok oldu. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama yanlış. Çok uzakta olmalarına rağmen vatan aşığı, vicdan sahibi herkesin yüreğini yaktı bu felaketler.

Tıpkı rahmetli eşimin yattığı; kızımın, oğlumun, benim ve en önemlisi de onun eve gideceğimiz günü beklediğimiz o hastane odasındaki gibi. Yürüyerek gittiği ve 33 gün yattığı hastanede önce enfeksiyon, sonra da kaptığı hastane mikrobu nedeniyle çoklu organ yetmezliği yüzünden vefatından önce gözleri de az görmeye başlamıştı.

Vefatından bir gece önce televizyondaki görüntüyü seçemiyor ama söylenenleri duyuyordu. Ağlayacaktı ama göz pınarlarında yaş kalmamıştı. Ertesi sabah ise ateş gerçekten bize düştü. O güzel insan, onu tanıyan herkesin meleği gitti. Bir efsaneyi kaybettik. Onsuz 20 günde ülke gibi bizler de yaşlandık. Yüreklerimiz yangın yeri ama o rahatsa, hiçbir şey önemli değil. Nurlar içinde uyusun.

*** 

GERİSİNİ İKİ USTA TAMAMLAYACAK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar