Nedir bu yahu?

Lise ve üniversite giriş neticeleri açıklandı. Aslında açıklanan Türkiye’nin cehalet tablosuydu. AK Parti’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu’dan son bakan İsmet Yılmaz’a kadar hepsi, “Sistem...

Lise ve üniversite giriş neticeleri açıklandı. Aslında açıklanan Türkiye’nin cehalet tablosuydu. AK Parti’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu’dan son bakan İsmet Yılmaz’a kadar hepsi, “Sistem kötü. Hemen değiştireceğiz” dediler. Değiştirdiler de, ama aşılar tutmadı. Gelin, şu tabloya bakın. Liselere girişte 340 bin öğrenci açıkta kalmış. İstikamet İHL. Üniversiteye girişte, 960 bin aday 180 puan barajını geçememiş. Yani katılanların yüzde 42’si.

Üniversite giriş sınavında, Temel Matematik’te 40 soru soruldu. Sonuç: Türkiye ortalaması 5.6 doğru. Bu Temel Yeterlilik Sınavı sonucuydu. Bir de Alan Yeterlilik Sınavı’nın matematik bölümü var. Burada da 40 sorudan 3.9’u doğru.

Nedir bu yahu? Sen evladım, soruların onda birini cevaplarsan, Ne ODTÜ’ye ne İTÜ’ye ne de yazdığın diğer iyi bir üniversiteye giremezsin tabii. Bir de düşün. En iyi üniversitemiz, dünya sıralamasında 448’inci olduktan sonra. Üzülme. Çalışır, seneye bir daha denersin. Niye olmasın? Dünyanın 17’nci en büyük ekonomisiyiz ama bana sorarsanız eğitimdeki durumumuz, dolayısıyla da geleceğimiz pek parlak gözükmüyor gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar