Muhtar olamayanların ülkesi

Gerçekten çok ilginç bir ülkede yaşıyoruz ve bazı şeyler hiç değişmiyor.1998 yılında, mahkemenin bugün herkesin eleştirdiği kararıyla dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye...

Gerçekten çok ilginç bir ülkede yaşıyoruz ve bazı şeyler hiç değişmiyor.

1998 yılında, mahkemenin bugün herkesin eleştirdiği kararıyla dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’a ceza vermiş ve siyaseten yasaklanmıştı. İnsanlar bu durumu protesto etmek için Saraçhane Meydanı’na koşmuştu. Bende muhabir olarak canlı yayında bu gelişmeleri Saraçhane Meydanı’ndan izleyicilere aktarmıştım.

Aradan 24 yıl geçti. Bu dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yargılandı. Herkesin eleştirdiği bir sonuç çıktı ve karar kesinleştiğinde İmamoğlu da siyasi yasaklı olacak.

Bende yine bu durumu canlı yayında stüdyoda izleyicilere aktardım, uzmanlara sorular sordum.

Yani ülkede bir şey değişmiyor.

Fakat Tayyip Erdoğan’a verilen cezadan sonra yaşanılanlarla, bugün İmamoğlu’na verilen cezadan sonra yaşanılanlar arasında, çok çok önemli bir fark var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 557 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.386 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.713 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.189 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.785 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar