Mithat Sancar-Kılıçdaroğlu buluşmasında ne konuşuldu?

Tv100 Gazetesi Yazarı Erdoğan Aktaş'ın bugünkü (06.02.2022)'' Mithat Sancar-Kılıçdaroğlu buluşmasında ne konuşuldu?'' başlıklı yazısı.

Ankara’da olup biteni yakından takip eden, özellikle CHP’yi çok iyi bilen tecrübeli bir isimle sohbet ederken, yaklaşık iki ay önce Ankara’da gerçekleşen ve herkesten saklanan ilginç bir buluşmanın detaylarını öğrendim.

Buluşmanın enterasanlığı bir yana, karşılıklı talepler de çok önemli.

Yaklaşık iki ay önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ile Ankara Marriott Otel’de bir araya geldi. İki liderin başbaşa gerçekleştirdiği iki saati aşan görüşmede, seçimde yapılacak iş birliği konuşuldu.

Sancar’ın, Kılıçdaroğlu’ndan tek isteği HDP ile yapılacak görüşmelerin açık ve net olması, ayrıca kamuoyuna açıklanması. İki lider bu konuda el sıkışarak anlaşmış fakat bundan sonraki gelişmeler daha da önemli.


Haber kaynağım İYİ Parti’nin bu görüşmeye hiç de olumlu yaklaşmadığının altını çiziyor.

İYİ Parti Kılıçdaroğlu’na, “Açık açık görüşürseniz biz yokuz” diyerek net bir tavır koydu. Hatta başka bir kaynaktan Meral Akşener’in daha da sert bir tavırla Kılıçdaroğlu’na, “Gerekirse biz masadan kalkalım, HDP otursun” mesajı gönderdiğini öğrendim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 556 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.378 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.711 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.187 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.782 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar