İYİ Parti'nin AK Parti'ye karşı türban taktiği

Tv100 Gazetesi Yazarı Erdoğan Aktaş'ın bugünkü (11.11.2022)''İYİ Parti'nin AK Parti'ye karşı türban taktiği'' başlıklı yazısı.

AK Parti türbana anayasal güvence içeren değişiklik konusunda ısrarlı. Her ne kadar AK Parti’nin anayasa değişikliğine destek için HDP’yi ziyaret etmesi, değişikliğin kendinden dahi daha çok konuşulsa da partiler bu konuda taktik geliştiriyor.

Çünkü Ankara kulislerinde AK Parti’nin anayasa değişikliği için referanduma gitmesi halinde, oylamanın 2023 başkanlık seçimi ile aynı gün yapılacağı söyleniyor.

Yani AK Parti hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy isteyecek hem de türbana.

Bu olasılığa karşı İYİ Parti, “Başörtüsü konusunu siyasi malzeme, siyasi oyuncak yapmak isityorlar. AK Parti’nin elinden bu oyuncağı alacağız diyerek harekete geçti.”

Konuştuğum kaynaklar, İYİ Parti’nin anayasa metnini beklediğini söylüyor. Ortaya koyacakları tavır, anayasa değişikliğini öngören maddeler yazılı olarak önlerine gelince net olarak belirlenecek.

Bir başka kaynağım durumu şöyle ifade ediyor: “Aslında değişiklik yapmaya gerek yok. Çünkü mevcut anayasa zaten insanların bu en doğal hakkını koruyucu nitelikte. Fakat Kemal Bey, bu konuyu gündeme getirerek AKP’ye bir can simidi vermiş oldu. Yine de İYİ Parti bir anayasa metni bekliyor. Eğer önümüze gelecek metinde laikliğe karşı olabilecek ya da ilerde laik yaşam tarzına karşı olabilecek ifadeler olursa İYİ PARTİ de karşı çıkacak. Eğer böyle bi sorun olmazsa Meclis'teki oylamada AK Parti’nin elinden bu oyuncağı alacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 557 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.386 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.713 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.189 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.785 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar