Hınç kültürü-linç kültürü

Aziz Nesin’in şu sözü sık sık aklıma gelir: “Türk halkı kışkırmaya çok müsaittir, her an kışkırabilir.”Ne kadar haklı olduğunu maalesef defalarca yaşayıp öğrendik....

Aziz Nesin’in şu sözü sık sık aklıma gelir: “Türk halkı kışkırmaya çok müsaittir, her an kışkırabilir.”

Ne kadar haklı olduğunu maalesef defalarca yaşayıp öğrendik. Sanki birileri diğerlerinden hınç almak, taşlamak, linç etmek için, başka birilerinin hareket geçmesini bekliyor gibi. En ufak elektriklenme de kitleler harekete geçiyor. Bunun en konforlu yeri de sosyal medya oldu.

Önceki gün Uğur Dündar’ın tv100’deki ilk programında konuğu Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Çok güzel bir yayın oldu. Sorulabilecek tüm soruları usta gazeteci sordu, CHP lideri de tüm içtenliği ile yanıtladı.

Röportaj sırasında, Kılıçdaroğlu’nun sürekli eleştirdiği, eleştirmekle kalmayıp şirket merkezi önüne giderek protesto ettiği, zamanı geldiğinde hesap soracağını söylediği SADAT’ın alt bant reklamı yayınlandı.

Sormadan, etmeden, açıklama beklemeden, neler olup bittiğini anlamadan birçok kişi tv100’ü itham etmeye başladı. Sosyal medya üzerinden o veya bu nedenle hıncını almaya çalışanlar, yine sosyal medya üzerinden hem tv100’ü hem de yılların Uğur Dündar’ını linç etmeye çalıştılar.

Üstelik olay çok basitti. Daha önceden başka bir program için alınan alt bant reklamlar, bu programın reklam akışına da konulmuş. Elbette olmaması gerekirdi, fakat düşünülmeden hareket edilip, reklam Kılıçdaroğlu röportajı sırasında da ekrana yansıdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 557 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.387 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.713 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.190 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.787 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar