Hatay ve Gaziantep'in maçları geçersiz sayılıp Beşiktaş'ın hakkı verilecek mi?

Türkiye’de göz göre göre futbol tarihimizin en büyük haksızlıklarından, en büyük adaletsizliklerinden biri yapılıyor ve Fenerbahçe ile Galatasaray el ele vermiş bu duruma alkış tutuyor....

Türkiye’de göz göre göre futbol tarihimizin en büyük haksızlıklarından, en büyük adaletsizliklerinden biri yapılıyor ve Fenerbahçe ile Galatasaray el ele vermiş bu duruma alkış tutuyor. İnanılır gibi değil.

Depremin ardından Hatayspor ile Gaziantep ligden çekilmek zorunda kalınca, TFF, bu iki takımın kalan maçlarının hükmen mağlup sayılacağı kararını açıkladı.

Beşiktaş yönetimi iki takımın kalan maçlarının hükmen sayılmasının yetmeyeceğini, depreme kadar oynadığı maçların da geçersiz sayılması gerektiğini talep etti. Çünkü Avrupa’da benzer olaylarda böyle karar verildi. Yani bir takım o veya bu nedenle ligden çekiliyorsa, kalan maçları değil, oynadığı tüm maçlar da geçersiz sayıldı.

Ayrıca UEFA’nın Şampiyonlar Ligi yönetmeliğinde bulunan 28. maddesinin 3. bendinde, “Bir kulüp, grup aşamasındaki maçları tamamlamadan diskalifiye edilir veya herhangi bir nedenle yarışmadan çekilirse tüm maçlarının sonuçları geçersiz sayılır ve puanlar kaybedilir” kararı var. Yani durum bu kadar basit ve net. Aslında hiç tartışılmaması bile gerekir. Fakat Türkiye’de bu konu hâlâ karara bağlanamadı.

Konu Kulüpler Birliği’nde de görüşüldü. 12 kulübün katıldığı toplantıda yedi kulüp, ligden çekilen takımların tüm maçlarının silinmesi görüşünü savundu. Aralarında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da bulunduğu dört kulüp ise oynanan maçların tescil edilmesini, ligden çekilme kararından sonraki maçların ise hükmen mağlup olarak kabul edilmesini istedi. Bir kulüp ise görüş açıklamadı.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, “İki alternatif var. İki alternatif de puan cetvelini etkiliyor. Bazı noktalar da ciddi etkiliyor. İki alternatifin de artısı, eksisi var” açıklamasını yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 556 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.376 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.710 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.187 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.782 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar