CHP ile İnce anlaşamadı

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile CHP arasında bir anlaşma sağlanma, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde orta yol bulma ihtimali kulisleri hareketlendirmişti. İddialara göre Memleket Partisi, iki bakanlık ve beş...

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile CHP arasında bir anlaşma sağlanma, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde orta yol bulma ihtimali kulisleri hareketlendirmişti.

İddialara göre Memleket Partisi, iki bakanlık ve beş milletvekilliği istemiş, ancak CHP bir bakanlık ve üç milletvekilliği önermişti.

Muharrem İnce, her fırsatta bu pazarlık iddialarını reddetti. Ancak iki parti arasında görüşmeler de sürdü. Beklenti, o veya bu yekilde anlaşmanın sağlanacağı yönündeydi. Hatta yine iddiaya göre hatırı sayılır isimler İnce’yi ikna etmek için harekete geçti.

Son olarak Memleket Partisi’nden PM Üyesi Mevlüt Dudu, MYK Üyesi Asuman Ali Güven, Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan, CHP’den Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Genel Başkan yardımcılarından Oğuz Kağan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile bir araya geldi.

Aldığım bilgilere göre bu görüşme de soğuk bir havada gerçekleşti ve iki partinin temsilcileri karşı tarafı ikna edebilecek ne bir adım attı ne de bir öneride bulundu.

Sonuç olarak iki parti arasında uzlaşma masası tam olarak kurulmadan devrilmiş oldu. Bu durumda YSK’nın açıkladığı kesin aday listesinde Memleket Partisi lideri Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olarak yer alacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 556 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.376 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.709 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.187 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.782 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar