6'lı masanın son toplantısında kim ne dedi, Masa nasıl devrildi?

Türkiye’yi sarsan, hatta tüm ülkeye depremi bile unutturan "son 6’lı Masa toplantısı" hakkında meslektaşlarım elde ettiği bilgileri yazdı, anlattı.Masanın devrilmesinden bir gün sonra ulaştığım...

Türkiye’yi sarsan, hatta tüm ülkeye depremi bile unutturan "son 6’lı Masa toplantısı" hakkında meslektaşlarım elde ettiği bilgileri yazdı, anlattı.

Masanın devrilmesinden bir gün sonra ulaştığım kaynağım, bana içeride neler konuşulduğunu, kimin ne dediğini, nasıl davrandığını anlattı ve ben de sizlere aktarıyorum.

Saadet Partisi’nin Genel Merkezi’ndeki toplantıda, ilk sözü ev sahibi Temel Karamollaoğlu aldı. Kısa bir “Hoş geldiniz” konuşmasının ardından esas konuya geldi ve “Bugün adayı belirlemek üzere bir araya geldik, ilk sözü DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’a veriyorum" dedi. Uysal kısa ve net konuştu ve “Ben aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu öneriyorum” dedi. Sonra DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu söz alıp kendi adaylarının da Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Son olarak Temel Karamolluoğlu da “Bizim adayımız da Kemal Bey. Siz ne diyorsunuz” diye Meral Akşener’e sordu. Akşener, “Peki neden Kemal Bey’e de söz vermiyorsunuz” diye beklenmedik bir tepki verdi. Odada kısa bir sessizlik oldu. Meral Akşener devam etti: “İlkesel olarak Kemal Bey’in ismine karşı değilim. Fakat bizim partimizin adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Bu iki isim üzerine konuşalım. Hatta anket yapalım. Öyle karar verelim.”

Akşener bu önerisinin en azından tartışılacağını düşünürken, Kılıçdardoğlu, “Onlar benim belediye başkanlarımdır ve görevlerinin başındadır” dedikten sonra ekledi: “O zaman biz bugün 5’li imza ile açıklama yapalım.”

Bunun üzerine Akşener masayı terk etmek üzere hareket geçince DEVA Partisi lideri Ali Babacan devreye girip ikna etmeye çalıştı. Akşener imzalanacak metne bir ek yapılması önerisini kabul etti.

“Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz" ifadesi eklendikten sonra imzalar atıldı ve ardından altı lider yemeğe geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tansu Çiller, bakanlığı döneminde memur maaşlarını neden altı ay ödemek istemedi? 12 Mart 2024 | 556 Okunma Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz yıllar önce bana hangi ahlaksız teklifte bulunmuştu? 28 Şubat 2024 | 3.376 Okunma AK Parti, CHP ile hangi aynı hatayı yapıyor? 08 Ocak 2024 | 4.709 Okunma İstanbul'un başındaki büyük bela 24 Aralık 2023 | 1.187 Okunma Bir siyasetçinin akıl almaz portresi 20 Aralık 2023 | 1.782 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar