Yenilenebilir enerji kooperatifleri modeli

Son dönemlerde enerjinin tüm alanlarında kendinden söz ettiren bir ülke olan Türkiye, enerjide dışa olan bağımlılığı azaltmak için başta yenilenebilir enerjide başlattığı hamlelerle hem...

Son dönemlerde enerjinin tüm alanlarında kendinden söz ettiren bir ülke olan Türkiye, enerjide dışa olan bağımlılığı azaltmak için başta yenilenebilir enerjide başlattığı hamlelerle hem yenilenebilir enerjinin toplam üretim içindeki payını artırmak hem de yenilenebilir enerji sektöründe üretici ülke olmak için emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklar içerisinde başta da güneş enerjisi bakımından dünyada en iyi konumda olan Almanya’dan iki kat daha fazla güneşlenme süresine sahip bir ülke olması sebebiyle yüksek bir potansiyeli bulunuyor.

Bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla geçen yıl yapılan 1000 MW’ lık güneş ve rüzgar projesi ihalelerinin ardından şimdi daha büyük projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Diğer yandan, lisansız üretim faaliyeti kapsamında küçük sanayi sitelerinde, iş geliştirme merkezlerinde, toplu işyerlerinde, sulama kooperatiflerinde, orman köylerinde ve hatta okullarda yenilenebilir enerji kooperatiflerinin kurulması son zamanlarda öne çıkan bir model.

Bu kapsamda bizzat vatandaşın içinde yer alabileceği bir üretim modelinin yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımını arttırması ve ülkenin enerji açığının azaltılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

NEDEN YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar