Yeni kalkınma modeli

Çevre ve ekonomik kalkınma arasında bir tercihin olmadığı bir dönemdeyiz. Yani hem ekonomik kalkınma olacak hem de çevreyi koruyacak yeni bir strateji yani çevreye duyarlı bir ekonomik büyüme modeli artık...

Çevre ve ekonomik kalkınma arasında bir tercihin olmadığı bir dönemdeyiz. Yani hem ekonomik kalkınma olacak hem de çevreyi koruyacak yeni bir strateji yani çevreye duyarlı bir ekonomik büyüme modeli artık dünyanın esas gündem maddesi.

Bu strateji Birleşmiş Milletler (BM) tarafından uygulanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nda açıkça belirtilmektedir. BM tarafından belirlenen hedeflere 2030 yılına kadar ulaşmayı sağlayacak olan yeni yol haritasında ekonomik kalkınma ve çevre dengesi sıklıkla vurgulanmıştır.

BM tarafından belirlenen hedeflere bakıldığında dünyada açlığa ve yoksulluğa son vermek, sağlık ve kaliteli yaşam, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, temiz su ve sanitasyon erişilebilir ve temiz enerji olarak belirlenmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar