Yeni asgari ücretin anlamı

2019 yılının asgari ücret tutarı tüm paydaşlarca oy birliği ile belirlendi. Türkiye’de asgari ücretle geçinen yaklaşık 10 milyon kişi bulunuyor olması ve asgari ücretin birçok konu için kriter...

2019 yılının asgari ücret tutarı tüm paydaşlarca oy birliği ile belirlendi. Türkiye’de asgari ücretle geçinen yaklaşık 10 milyon kişi bulunuyor olması ve asgari ücretin birçok konu için kriter olması nedeniyle, asgari ücretin toplumun tüm taraflarını etkilediği açık.

Asgari ücrete yapılan 417 TL zam ile asgari ücret net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiş ve bu ücret hem işveren hem de işçi kesiminin taraflarıyla ilk kez oy birliği ile kabul edilmiştir. Bu durum çalışma barışının güçlenmesi ve tüm dengelerin gözetilmesi açısından oldukça sevindirici.

Diğer yandan, Ağustos ayında yaşanan kur hareketliliği sonrasında artan enflasyon nedeniyle çalışanların yaşadığı refah kaybının hem telafi edilmiş olması hem de artı bir fark verilmiş olması gerçekten çok önemli.

Bu adım, hayata geçen Yeni Ekonomi Programı’nın (YEP) gerek maliyetinin gerekse ortaya çıkan kazanımlarının toplumun tüm kesimleri tarafından paylaşıldığını da gösteriyor.

İŞÇİ AÇISINDAN ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiş olmasına, son yıllarda GSYH’deki artış dolayısıyla ortaya çıkan refahın adil bir şekilde dağıtılması için önemli bir politika aracı olarak da bakmak gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar