Venezuela’da neler oluyor?

Dünyadaki petrol rezervlerinin önemli bir kısmına sahip olan Venezuela, zengin hidrokarbon sahalarına ev sahipliği yapmanın yanı sıra yaşadığı siyasi çalkantılar ile son günlerin en konuşulan ülkesi olarak...

Dünyadaki petrol rezervlerinin önemli bir kısmına sahip olan Venezuela, zengin hidrokarbon sahalarına ev sahipliği yapmanın yanı sıra yaşadığı siyasi çalkantılar ile son günlerin en konuşulan ülkesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Peki Venezuela neden bu kadar önemli bir ülke?

VENEZUELA NEDEN ÖNEMLİ?

Venezuela 300 milyar varil kanıtlanmış petrol rezerviyle dünyada petrol rezervine sahip ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor. Yani petrol zengini olan Suudi Arabistan, Kanada ve İran’ın önünde yer alıyor.

Devletin gelirlerinin yüzde 50’den fazlası enerji kaynaklarından ve ihracatının yüzde 90’ı petrol gelirlerinden gelmekte. Yani ağırlıklı petrole dayanan bir ekonomi. Ancak bu kadar petrol rezervlerine sahip olan bir ülkenin dünya petrol piyasaları üretimi içindeki payı yüzde 3 oranının altında.

Dünyada doğalgaz rezervleri açısından yine yaklaşık 7 trilyon metreküp rezerviyle ilk yedi ülke arasında yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar