Uluslararası doğrudan yatırımlar neden önemli?

Uluslararası doğrudan yatırımların ülke ekonomilerine önemli katkıları nedeniyle, geçmişte kullanılan doğrudan yabancı sermaye yatırımı kavramı yerine...

Uluslararası doğrudan yatırımların ülke ekonomilerine önemli katkıları nedeniyle, geçmişte kullanılan doğrudan yabancı sermaye yatırımı kavramı yerine uluslararası doğrudan yatırım tanımlaması yapılmaktadır.

Doğru bir tanımlamadır çünkü ülkeye gelip satın alma, sıfırdan bir fiziki yatırım ya da devralma şeklinde yatırım yapan bir yatırımcı artık ülke için yabancılığın ötesinde bir yerde.

Bu yüzden uluslararası yatırımları ülke vatandaşlarının yaptığı yatırımdan ayırt etmemek gerekiyor.

ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIMLARA KARŞI OLMAK YA DA OLMAMAK

Kamuoyunda uluslararası doğrudan yatırım taraftarı olanlar da var bu yatırımlara karşı olanlar da var. Uluslararası doğrudan yatırımların ülkeye çekmenin önemli gerekçeleri var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar