Türkiye’nin sosyal yardım sistemi

Bütünleşik Sosyal Yardım Sistemi, birçok açıdan dünyanın en iyi sistemi. Yoksullukla mücadelede önemli katkıları olan Dünya Bankası’nın çalışmalarında da bu sistemden övgü ile söz ettiğine birçok defa çok şahitlik yaptık.

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü'nde ülkeler, yoksulluğu gündeme getirme, yoksullukla mücadele ve yoksulluğa çözüm bulma konusunda bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü de “Sosyal Yardımlarda Hızlı ve Etkin Çözümler” konulu bir online toplantı gerçekleştirdi.

Tabii pandemi dönemi olunca hem koronavirüsün neden olduğu kırılganlıklarda hem de yoksullukla mücadelede sosyal yardımların rolü tartışıldı.

Koronavirüs salgını ile birlikte, sosyal riskin azaltılması için sürdürülebilir ve geniş kesimleri kapsayacak yeni bir sosyal politika anlayışının geliştirilmesi gerekliliği ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar