Türkiye’nin ekonomi savaşı

Bölgesel anlamda güçlü bir aktör olan ve enerji denkleminde her geçen gün önemi daha da artan Türkiye, bugün artık küresel bazda da önemli bir ülke haline geldi.Son dönemlerde Türkiye’nin kur üzerinden...

Bölgesel anlamda güçlü bir aktör olan ve enerji denkleminde her geçen gün önemi daha da artan Türkiye, bugün artık küresel bazda da önemli bir ülke haline geldi.

Son dönemlerde Türkiye’nin kur üzerinden maruz kaldığı operasyon ve tehditleri kolayca bertaraf etmesi için yeni dünyada yani küresel ekonomik dengelerin değişme sürecinin yaşandığı bu dönemde ekonomisini daha da güçlendirmesi gerekiyor.

Peki Türkiye’nin, yeni dönemde yeni ekonomi yaklaşımı çerçevesinde yapması gerekenler neler?

YERLİ ÜRETİM ARTIRILMALI, İTHALATA BAĞIMLILIK AZALTILMALI

Türkiye üretime daha çok kaynak ayırmalı ve yurtdışından ithal ettiği birçok malı kendisi üretmeli. Bu bir ithal ikamesi değil. Dolayısıyla, Türkiye hem düşük maliyetle üretecek hem de ürettiğinin fazlasını yurtdışına ihraç edecek.

Özellikle de cari açığın artmasına neden olabilecek olan mallar teker teker tespit edilip harekete geçilmeli ve başta da enerji bağımlılığın azaltılması konusunda son yıllarda başlatılan büyük stratejik projeler ve adımlar hızlandırılmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar