Türkiye yenilenebilir enerjinin merkez üssü olabilir mi?

Türkiye son yıllarda artan nüfusu ve büyüyen ekonomisi karşısında artan enerji talebini karşılamak adına büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Başta doğalgazda olmak üzere, enerji alanında hayata...

Türkiye son yıllarda artan nüfusu ve büyüyen ekonomisi karşısında artan enerji talebini karşılamak adına büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Başta doğalgazda olmak üzere, enerji alanında hayata geçirdiği projeler ve tasarladığı büyük yatırımlarla enerji merkezi olma konusunda ciddi adımlar atıyor.

Türkiye, coğrafi konumu ile enerji kaynaklarına sahip olan ve bu kaynakları tüketen ülkeler arasında oluşturduğu koridor ve sahip olduğu güneş ve rüzgâr sayesinde enerjide potansiyeli olan önemli ve stratejik bir ülke konumunda.

Bu potansiyeli sayesinde Türkiye neden yenilenebilir enerjiyi üreten ve üretim için gerekli teknolojiyi geliştiren bir ülke olmasın?

TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİ KULLANMALI

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda epeyce yol aldık açıkçası. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açıklanan Milli Enerji ve Maden Politikasında da yer alan yerlileştirme stratejisi aslında bunu önceliyor. Bu strateji doğrultusunda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artırılarak hem enerjide dışa bağımlılık azaltılacak hem de bu alanda yeni teknolojilerin geliştirilmesi sağlanacak.

Diğer yandan, yerlileşme stratejisinin beraberinde getirdiği Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı  (YEKA) süreci ile de yerlileştirme, yerli üretim ve Ar- Ge konuları tek bir çatı altında toplanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar